maandag 02 maart 2020

Afbeeldingsresultaat voor coronavirus

Omdat nu ook de eerste besmettingen met het coronavirus in Nederland zijn vastgesteld, neemt het CBR preventieve maatregelen op zijn locaties. Zo vragen ze aan mensen met ziekteverschijnselen om niet te komen.

Het CBR roept mensen met de volgende ziekteverschijnselen op om niet naar hun locaties te komen; hoge koorts (meer dan 38 graden) met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid).

Preventieve maatregelen

Ook wil het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijsen dat alle klanten hun handen wassen voor het examen. Verder vermijden de medewerkers van de organisatie fysiek contact, zoals het schudden van de hand.

Als een CBR-medewerker een klant treft met ziekteverschijnselen die op het virus kunnen duiden, dan kan hij of zij de klant of opleider ook verzoeken niet binnen te komen. Ook kan het CBR besluiten het examen niet door te laten gaan. Als een examen niet kan doorgaan vanwege deze preventieve maatregelen, dan kan de examenkandidaat dat op een later moment inhalen. Het CBR brengt hiervoor geen kosten in rekening.

Bron: Rijschoolvandaag.nl