Mijn naam is Jan Hamelink (64 jaar) en als coach help ik mensen met  angst voor het autorijden.  Met mijn automaat en schakelauto rij ik al meer dan 35 jaar met veel plezier rond in de omgeving Rotterdam, Dordrecht en Hoeksche Waard. Veel rijangstigen heb ik zo weer op de (snel)weg geholpen.

angela-bloemsaat-fotografie-jan-hamelink-35Burgerlijke staat: getrouwd met Isa

Woonplaats: Maasdam

Vooropleiding: HAVO

Sociale Academie: Maatschappelijk Werk

Beroep: rijinstructeur, gespecialiseerd in faal- en rijangst, adhd, autisme en mensen met een lichte beperking.

Aantal kinderen: 2, zoon Mathias en dochter Bodine

Ervaringsdeskundige

Sinds 1987 ben ik al rijinstructeur en vanaf 1999 werd mijn eigen rijschool opgericht. Een jaar later begon ik mij in rijangst te specialiseren, omdat ik in de praktijk zag hoe groot de invloed van rijangst en faalangst op mensen is. Dat veiligheid in het verkeer belangrijk is, weet ik juist  als ervaringsdeskundige. Op 14-jarige leeftijd overkwam mij namelijk een levensbedreigend ongeval, en het kostte een jaar om hiervan te revalideren. Opnieuw moest ik leren lopen. Vele jaren later liep ik nekletsel op door een aanrijding achterop. Hier had ik tot voor kort last van, want zware hoofdpijnen plaagden mij soms. Ook kreeg ik in 2011 buiten mijn schuld om een zware aanrijding. Hierbij brak de stuurairbag mijn borstbeen, wat twee maanden lang ademhalingsproblemen veroorzaakte.

Maar deze traumatische gebeurtenissen overwon ik op eigen kracht. En ik wil dat jij dat ook kan!

Rijangstcoach

Ik hou ervan om mensen te helpen. De menselijke geest is heel fascinerend. Ik vind het leuk om het positieve in mensen te zoeken en te stimuleren. Menselijke gedragingen fascineren mij.  Eigenlijk zat die betrokkenheid er altijd in, want ik heb maatschappelijk werk gestudeerd aan de Sociale Academie Karthuizer in Amsterdam. Ik heb hier geleerd dat geven meer voldoening geeft dan nemen. Door mijn energie en deskundigheid te geven tijdens de rijangst- coaching, zie ik de rijder naast me groeien in zowel de vaardigheden als het zelfvertrouwen. En dat is maar goed ook, want in deze harde snelle maatschappij lig je er al snel uit als je niet mee kan komen. Mensen voelen zich daardoor alleen met hun problemen.

Weer de weg op

‘Eindelijk iemand die me begrijpt’, dat hoor ik dan ook vaak. Maar zo is het ook, want wij zijn samen een team. Ik leg er mijn ziel en zaligheid in om jou ook van je angst af te helpen. Mensen denken vaak dat ze alleen staan met hun probleem. Als ik ze dan vanuit mijn eigen ervaring vertel dat rijangst de normaalste zaak van de wereld is, dan helpt dat wel. Door alleen al begrip te tonen en de positieve dingen te benadrukken, worden mensen al geholpen. Ja, het geeft mij een goed gevoel om mensen weer op (de) weg te helpen.

Gecertificeerde specialist

Daarom ben ik gecertificeerd als faalangstinstructeur en rijangst-specialist. Daarnaast ben ik ook een door Spectrum Nederland erkend  rijinstructeur op gebied van autisme en/of adhd. Jaarlijks vind er bij Spectrum Nederland een intervisie plaats waar ik bij aanwezig ben.

Mijn aanpak

Ik help je dus graag en goed om je doelen te behalen. Mijn stijl is coachend en ik stimuleer je dus na te denken om tot verkeersoplossingen te komen. Dit betekent dat zo min mogelijk wordt ingrepen en jij tegelijkertijd voorzichtig bent uitgedaagd om je grenzen te verleggen. Soms zijn enkele lessen al voldoende om je van je rijangst af te helpen.  Maar of zo’n overwinning op jezelf kort of lang duurt: in alle gevallen stel ik je zoveel mogelijk op je gemak en vind je je zelfredzaamheid weer terug. Stapsgewijs kom je op andere positieve gedachten over jezelf,  je eigen kunnen en over je medeweggebruikers.

Wat is mijn geheim?

Ik hou van mensen en help ze graag! Ik heb veel geduld en inlevingsvermogen. Ik breng graag het beste in mensen naar boven om de zelfredzaamheid te vergroten. Ik help je om je zelfvertrouwen stap voor stap op te bouwen. Ik pas mijn tempo en niveau aan. Door te focussen op positieve dingen, geeft dat vertrouwen.

Nog geen rijbewijs?

Zie je op tegen leren autorijden? Loop je vast na tientallen lessen of zelfs 1 of meerdere examens? Belemmert angst, een stoornis of  beperking  jou als toekomstig automobilist?  Lees dan voor meer informatie verder op mijn andere website,www.rijschool-belhamel.nl

Ik geef je graag een deskundig advies gebaseerd op wat je wilt en wenst. Neem dus voor professionele hulp contact met mij op en druk op deze button.

Rijschool Bel-Hamel heeft de openbare reviewtool ‘Klantenvertellen’ op de website. Hierop kan je je ervaringen en feedback kwijt. Je kan op het logo klikken om de reviews te lezen van mensen die je zijn voor gegaan.

klanten_vertellen banner

Beoordelingen rijschool Bel-Hamel

Bovag

Meer weten over BOVAG Rijscholen? Klik op het logo

Meer weten over  het lidmaatschap? Klik op het logo!

Rijschool Bel-Hamel is aangesloten bij BOVAG-Rijscholen. Waarom? Omdat ik zeker van mijn zaak ben en dat wil ik aantonen  met mijn kwaliteitskeurmerk. Ik ben dan ook trots op mijn BOVAG-keurmerk voor mijn rijschool. Ook beschik ik over een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG), want dat is een van de eisen van deze branche-vereniging.

Bovag = kwaliteit

Het Bovag-keurmerk staat voor: kwaliteit, betrouwbaarheid en zekerheid. Een BOVAG-rijschool verzekert je bovendien van: breder aanbod, bredere service, hoger slagingspercentage en duurzaam je rijbewijs halen! In de winterperiode zijn er winterbanden onder de lesauto’s gemonteerd en bovendien zijn deze auto’s uitgebreid verzekerd. Tenslotte besteden BOVAG-rijscholen aandacht aan duurzaamheid tijdens de rijlessen.