Gepubliceerd op 09-03-2020

Afbeeldingsresultaat voor screenshot

Het CBR heeft de richtlijnen ter preventie van het coronavirus aangescherpt. Wie klachten heeft van verkoudheid of hoesten én koorts, wordt gevraagd om niet naar het examencentrum te komen. De voorschriften voor Brabanders zijn zelfs nog iets strenger.

Inwoners uit die provincie die verkouden zijn, hoesten óf koorts hebben wordt ‘met klem’ gevraagd om niet langs te komen. Het rijvaardigheidsbureau doet dit naar aanleiding van de aanwijzing van het RIVM van afgelopen vrijdag. Om verdere verspreiding van het virus in de Noord-Brabant te voorkomen, adviseert het gezondsheidsinstituut inwoners het volgende: heb je klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, beperk dan je sociale contacten.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een crisisbereidingsgroep met alle sectoren die onder IenW vallen. Daarin zitten vertegenwoordigers van vervoerders in de OV-sector, ProRail, Schiphol en het CBR. Al die sectoren worden in die groep bijgepraat en er worden maatregelen afgestemd.

Handgel

Wie ziek is moet dit zo snel mogelijk te melden bij de klantenservice van het CBR. Grieperige mensen kunnen hun examen of rijtest zonder extra kosten op een later moment inhalen. Verder vraagt het CBR hun bezoekers om bij het binnenkomen van de examencentra direct de handen te wassen of gebruik te maken van de aanwezige desinfecterende handgel.

Bron: Rijschoolpro.nl