Veilig en zichtbaar door weer en wind. Dit kun je doen om pech te voorkomen

De dagen worden weer korter, het wordt eerder donker en de zon staat laag. Als je niet stil wilt komen staan, doe je er goed aan om je auto voor te bereiden op slecht weer. Hoe staat je accu ervoor, is je verlichting perfect in orde en geven je ruitenwissers geen strepen? De Wegenwacht geeft tips. En sta je onverhoopt toch met pech langs de weg, dan zijn wij er voor je.

Dit doet de Wegenwacht voor je

 

Tips & tricks

Check: bandenspanning

Wist je dat uit elke band continu een beetje lucht ontsnapt? Een lage bandenspanning kost je meer brandstof en je band slijt ook sneller.

Check: verlichting

De juiste verlichting zorgt dat je in het verkeer beter zichtbaar bent. Wegenwacht Paul vertelt alles over welke verlichting je kunt voeren.

Najaarsweer

Typische verschijnselen van de herfst. Wegenwacht Paul geeft je tips over het voeren van mistlampen en hoe te handelen bij aquaplaning.

Weersomstandigheden

Weersomstandigheden 

Dikke mist, diepe plassen en felle zon kunnen het zicht behoorlijk belemmeren. Wij geven tips om je wapenen tegen het weer.

Eerste hulp bij autopech

Eerste hulp bij autopech 

Een plasje onder je auto, een vreemde geur of een raar geluid. Je weet dat iets niet goed is, maar wat? Volg het stappenplan van de Wegenwacht.

Waarom winterbanden?

Waarom winterbanden? 

De herfst is een goed moment om je te oriënteren op winterbanden. Maar wat is er nou anders aan een winterband en welke zijn goed? De redactie zocht het uit.

Autoverlichting

Autoverlichting 

Goede verlichting is van groot belang. Kun je zelf een autolampje vervangen? En hoe zit het eigenlijk met dagrijverlichting?

Ruitenwissers

Ruitenwissers 

Ruitenwissers moeten hun werk goed doen. Hoe weet je wanneer ze aan vervanging toe zijn en wat kun je er zelf aan doen?

Hoe werken startkabels?

Hoe werken startkabels? 

Hoe krijg je een auto met een lege accu aan de gang? Juist, met startkabels, en dat doe je zo!

Bron: https://www.anwb.nl/auto/onderhoud-en-reparatie/pech-voorkomen/problemen-met-de-auto-herkennen