02-09-2019

 

CBR

CBR-info:

Sinds juli helpen we iedere nieuwe klant die een gezondheidsverklaring indient via ons nieuwe digitaal systeem.

Dit betekent dat circa eenderde van alle klanten nu een veel snellere dienstverlening ervaart, doordat zij automatisch door het CBR worden verwezen en ook het besluit automatisch kan worden genomen. Het gaat hierbij om klanten die bij een keuring niets mankeren en klanten met bijvoorbeeld diabetes, verminderde gezichtsscherpte, nierschade, inwendige ziekten of een ICD.

De doorlooptijden voor klanten bij wie de CBR arts zelf de informatie moet beoordelen, lopen helaas verder op. Zij moeten gemiddeld 9 weken tot uiterlijk 19 weken wachten voordat zij een bericht van het CBR ontvangen. Uiteraard betreuren wij dit en we doen er alles aan om dit te verbeteren. De komende maanden zullen deze lange doorlooptijden echter nog niet zijn opgelost.

Voorrang

Sinds begin dit jaar geven we voorrang aan klanten van wie het rijbewijs binnenkort gaat verlopen, of al verlopen is, en die minimaal 90 dagen voor het verlopen van hun rijbewijs een Gezondheidsverklaring opstuurden. Hen helpen we als eerste. Ook verklaringen voor een groot rijbewijs krijgen voorrang.

Bron: www.cbr.nl/nl/voor-rijscholen/nl/cbr-info