CBR pechtold

Het CBR is blij met de benoeming van Emile Roemer als adviseur van minister Van Nieuwenhuizen over de verbetering van de rijschoolbranche. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

Het CBR wil Roemer dan ook graag ondersteunen, zegt algemeen directeur Alexander Pechtold. “Er staan ongeveer 8.000 rijscholen ingeschreven bij het CBR. Daar zitten veel goede rijscholen bij, met hart voor het vak en de verkeersveiligheid. Deze goedwillende rijscholen hebben belang bij een betere branche, zonder misstanden en met gegarandeerde kwaliteit voor alle klanten. Wij ondersteunen Emile Roemer graag door onze ervaringen en zienswijze met hem te delen.”

Onderzoek

Het oud-Kamerlid moet als onafhankelijk adviseur gaan onderzoeken hoe de kwaliteit van de rijschoolbranche verbeterd kan worden.

Samen met vertegenwoordigers uit de rijschoolbranche, gebundeld in de Alliantie Samen Sterk en het instituut voor certificering en examinering in de mobiliteitsbranche IBKI maakt CBR deel uit van de begeleidingsgroep. De planning is dat Emile Roemer begin 2021 een advies aan de minister uitbrengt over wat er nodig is om misstanden uit de sector te bannen.

Bron: Rijschoolvandaag.nl