Wat verstaan we onder dagrijverlichting? Kun je een boete krijgen als je geen reservelampen bij je hebt? En kun je dat eigenlijk zelf, een lampje verwisselen? Lees alles over autoverlichting.

 

Wat verstaan we onder dagrijverlichting? Waarom heet iets ‘stadslichten’ als je het alleen buiten de bebouwde kom mag gebruiken? En wat is nou precies dimlicht?

Lees alles over de verschillende soorten autoverlichting

De belangrijkste regels

Ben je strafbaar wanneer je geen reservelampen bij je hebt? Mag je zomaar rijden met mistlampen aan? En kan het kwaad om een medeweggebruiker met lichtsignalen op een snelheidscontrole te attenderen? Een overzicht van de belangrijkste overtredingen (en de hoogte van de bijbehorende boetes).
Naar het overzicht van de regels en boetes

De grootste ergernissen

Er heersen nogal al wat ergernissen en onduidelijkheid over autoverlichting. Zo wordt er vaak getwijfeld aan de veiligheid van dagrijverlichting, en is bijvoorbeeld (te) felle verlichting hinderlijk.
Autoverlichting: top 3 ergernissen

Verlichting controleren, vervangen en afstellen

Goed werkende verlichting is erg belangrijk om te te zien én om gezien te worden. Het is dus zaak dat je de autoverlichting goed controleert en ervoor zorgt dat koplampen goed afgesteld staan.
Autoverlichting controleren

Lampje verwisselen

Vaak kun je zelf een lampje verwisselen, maar hoe doe je dat precies? Soms kun je niet zelf je lamp verwisselen, ook daar hebben we tips en informatie over.
Hoe verwissel je een lampje

Tips van de Wegenwacht

Bron: https://www.anwb.nl/auto/onderhoud-en-reparatie/autoverlichting-en-autoruiten/autoverlichting