Het CBR opent vanaf 3 maart de deuren voor praktijkexamens, toetsen en rijtesten. Ook de praktijktoetsen en de praktische nascholing voor het beroepsvervoer gaan vanaf deze dag weer door. De theorie-examens gaan voorlopig nog niet door, het kabinet buigt zich nog hierover. 

Als eerste komen de kandidaten aan de beurt van wie het praktijkexamen, de toets of de rijtest niet kon doorgaan tijdens deze lockdown. Hiervoor houdt het CBR tot en met mei plekken vrij. Alles kan zonder dubbele kosten bij het CBR worden ingehaald. Kandidaten met een reservering in de periode van 3 maart tot en met 2 april krijgen ook voorrang als ze hun examen, toets of rijtest willen uitstellen. Hierover kunnen ze contact opnemen met hun opleider.

Slagingspercentage

Het gemiddelde slagingspercentage is momenteel 48 procent. Vorige week nog deed Pechtold de oproep aan rijscholen om hun kandidaten goed voorbereid op examen te laten gaan, zodat er minder herexamens hoeven te worden gedaan en zo de druk op de capaciteit verminderd.

Geldigheid verlengd

Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, zijn vanuit de overheid verlengd. Ook de geldigheid van rijbewijzen en code 95 is opnieuw verlengd.

Bron: rijschoolpro.nl