In 2020 hebben 430 rijscholen in Nederland de deuren gesloten. Daarnaast zijn vijf rijscholen failliet verklaard. Ook in het nieuwe jaar zijn er tientallen rijscholen gestopt. In januari en februari besloten in totaal 68 rijscholen hun onderneming uit te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

De meeste rijscholen die in 2020 de deuren hebben gesloten, waren gevestigd in Zuid-Holland. Hier hebben in totaal 121 rijscholen zich uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit is haast vijf procent van het aantal scholen dat ingeschreven stond per 1 januari 2020. Dit waren voornamelijk eenmanszaken, namelijk 110.

In Zeeland zijn relatief de meeste rijscholen gestopt, namelijk zes procent. Van de 130 ingeschreven op 1 januari 2020, zijn er acht rijscholen gestopt. Wel zijn er totaal ook weer zes rijscholen bijgekomen in de provincie.

De tweede lockdown

Ook tijdens de tweede lockdown besloten flink wat rijscholen de zaak te sluiten. Tussen januari en februari zijn 68 rijscholen ermee gestopt, waarvan 61 eenmanszaken. Slechts één rijschool is failliet verklaard. Dit blijkt uit cijfers die de KvK deelde met RijschoolPro.

Bron: rijschoolpro,nl