Op zoek naar specialistische rijlessen of rijangst-coaching? Heb je faalangst, rijangst, autisme of ADHD? Ook mensen met een lichte beperking kunnen bij mij het rijbewijs halen. Ik kan en wil je graag helpen!

Mijn naam is Jan Hamelink (64 jaar) en ik ben gespecialiseerd rij-instructeur. 

Mijn autorijschool Bel-Hamel uit Maasdam, gemeente Binnenmaas, Hoeksche Waard is al 25  jaar een begrip in specialistische rijlessen,  juist als je extra hulp en aandacht nodig hebt. Ik geef rijles en coaching in de regio’s Rotterdam, Dordrecht en de Hoeksche Waard!

Als je dus extra begeleiding kan gebruiken, dan is mijn gespecialiseerde rijschool wellicht wat voor jou.

Ik heb alle kennis en ervaring in huis om je zo goed mogelijk te helpen. Als deskundige hecht ik waarde aan mijn specialisaties. Zo behaalde ik na mijn studie vele certificaten en houd ik mijn kennis constant op peil met bijscholing. Ik haal juist voldoening uit mijn werk door (toekomstige) automobilisten te helpen waar andere rijscholen geen raad meer mee weten. Mijn lessen en coaching zijn in het Nederlands, Engels en Duits.

Specialisaties

Ik zal je wat over mijn specialisaties vertellen. Als je bijvoorbeeld een vorm van autistisme of adhd hebt, dan stimuleer ik je om te focussen op de juiste prikkels tijdens het autorijden. Hierin ben ik ook door Spectrum Nederland erkent als specialist. Remt een verstandelijke beperking jou, dan geef ik les op een manier die echt bij jou past en op je beleving aansluit.

Iedereen is anders, dus dat betekent dat ieder zijn eigen aanpak nodig heeft. Of je leert door te zien, door te luisteren, of door te doen. De aanpak van lesgeven wordt daarom op jou afgestemd. Jij bepaalt ook je leertempo. De een leert immers sneller dan de ander. Kortom: Je krijgt rijles op maat! Verder ben ik ook gespecialiseerd in verschillende beperkingen die het jou moeilijk kunnen maken om gewoon te leren autorijden.

De specialismen die ik heb zijn:

Rijden met ADHD

Rijden met autisme

Rijden met faalangst

Rijden met rijangst

Rijden met een beperking

(klik voor informatie)

Gefrusteerd door je rijschool?Hamelink 005

Maar ik help je ook wanneer je eerder bij een andere rijschool gelest hebt. Als je bent vastgelopen na 60 of 80 lessen of zelfs al na 1 of meerdere examens. Honderden euro’s lichter, maar veel frustratie en onzekerheid rijker. ‘Ik zie de rijlessen niet meer zitten’, hoor i dan. ‘Ik zie enorm op tegen het examen’ (faalangst).

Wat ik dan graag met je wil doen, is je zelfvertrouwen opnieuw op te bouwen. Want je kan als je wilt veel meer bereiken. Tenminste als je ook kijkt naar wat er wel goed gaat tijdens de les. Door mijn rustige en stapsgewijze opbouw help ik je. Terwijl sommige rijscholen je alle handelingen tegelijkertijd laten uitvoeren en je in het diepe gooien. Hiermee geven ze je het gevoel niet bij machte te zijn dat autorijden ooit onder de knie te krijgen valt!

Laat mij jou dus instructies geven, want die zijn altijd een stap voorwaarts.

Handmatig of automaat?

Jij kan hiervoor lessen in een Kia XCeed schakelauto of een Hyundai Kona hybride-automaat. Is het voor jou te lastig om te schakelen, dan adviseer ik om in een automaat te gaan lessen. De bediening hiervan is een stuk makkelijker. Je hebt meestal minder lessen nodig, omdat je de auto sneller onder controle hebt en daardoor krijg je sneller aandacht voor het verkeer.

Automaat rijden is ook de toekomst omdat de fossiele brandstofen zullen gaan verdwijnen. Auto’s zullen elektrisch gaan rijden, op waterstof of op bio-brandstof. Deze auto’s worden alleen in (half)automaat versie gemaakt. Met het oog op de toekomst is automaat rijden of lessen wellicht de beste optie!

Als je examen doet in een automaat krijg je een beperkt rijbewijs, waarmee je uitsluitend in een automaat mag rijden. Om te mogen schakelen moet je opnieuw rij-examen doen.

Voor meer informatie van specialistische rijlessen ga je naar: rijschool Bel-Hamel

Of maak meteen een afspraak:

Heb je al  een rijbewijs? 

Staat het klamme zweet je in de handen als je met de auto naar verre familie moet rijden? Vermijd je snelwegen, enge bruggen en bochten zoveel mogelijk?  Misschien heb je dan wel rijangst. Als rijinstructeur is dat mijn specialisatie en ik doe dan ook graag mijn best om je hierin te begeleiden. 

Meer informatie of meteen een afspraak maken?