10

Mijn mobiliteit weer teruggekregen met hulp van een ervaren instructeur

Door verschillende nare ervaringen had ik een angst opgebouwd voor het rijden op snelwegen. Eerst manifesteerde die angst zich 's avonds, later ook overdag. Op een bepaald moment was het niet verantwoord meer om op de snelweg te rijden. Toen heb ik de hulp van Jan ingeroepen. In 2 lessen kwamen we erachter dat er niets mis was met mijn rijvaardigheid. Ik zou wel baat hebben bij een modernere auto bij voorkeur een automaat zodat ik mijn energie niet meer in het schakelen hoefde te steken. Ik had zelf ook al het gevoel gekregen dat mijn oudere auto, die nalatig onderhouden was door de garagist, bijgedragen had aan de ontwikkeling van mijn rijangst. Omdat je niet meteen een andere auto aanschaft, heb ik met de tips van Jan regelmatig geoefend. Dat ging steeds beter. Na verloop van tijd heb ik de stap gezet en een recente auto aangeschaft. Sinsdien gaat het rijden op de snelweg weer als vanouds: zonder stress en zonder angst.

Aan iedereen met rijangst > durf de stap te zetten en ga op zoek naar hulp. Je zult zien dat je onder begeleiding van een ervaren instructeur inzichten opdoet en vooruitgang boekt. Ik dank Jan voor zijn hulp bij het terugkrijgen van mijn mobiliteit.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gemeente Westland
8

Jan coacht je de snelweg weer op!

Bedankt!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vlaardingen
10

Hij leert mij zeker rijden!

Toen ik begon bij Van Belhamel. Was ik erg onzeker over mij kunnen. Na 2 lessen was deze onzekerheid weg en gaf hij mij genoeg vertrouwen om verder te gaan met rijlessen.

Kortom, de sfeer in de auto is heel fijn. en leert je niet alleen je rijbewijs halen maar hij leert je ook om met zekerheid rijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Maasdam
10

Na een les al zoveel meer zelfvertrouwen om weer de snelweg op te gaan

Ik had geen idee wat ik van een les kon verwachten en zag ook echt niet hoe ik van die angst afgelopen kon worden want niemand anders ging voor mij rijden maar ik ben na een les al zoveel verder. Nu is het een kwestie van doorpakken, niet opgeven en zelf blijven rijden (ipv ernaast te gaan zitten)
Heel erg bedankt nogmaals!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht
10

Goede rijschool, prettige sfeer, van mijn angst af geholpen!

Ik heb mijn rijbewijs, maar durfde eigenlijk vanaf het begin al nooit te rijden. Uiteindelijk heb ik besloten om contact op te nemen met Rijschool Belhamel. Hier heb ik een aantal lessen gevolgd, waar ik enorm veel van geleerd heb, ben uitgedaagd maar waar ook gekeken werd naar mijn angst en mijn grenzen. Ik kan met zekerheid zeggen dat deze ervaring mij geholpen heeft: ik durf inmiddels weer zelfstandig de weg op, iets wat anders nooit was gelukt!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Goede rijschool om van je rijangst af te komen.

Autorijden dat kon ik maar bruggen, snelwegen en tunnels durfde ik al jaren niet meer overheen of doorheen. En dan wordt je wereld toch kleiner of je bent afhankelijk van anderen terwijl jezelf een rijbewijs en auto hebt. Jan heeft me op een rustige manier van mijn angst afgeholpen. Uiteindelijk doe je het zelf maar dat duw(tje) in de rug is net wat je nodig heb. Leuke bijkomstigheid is dat ik gelijk een opfrisbeurt heb gehad qua rijden en verkeersregels.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Barendrecht
10

goeie rij instructeur, geduldig en altijd vriendelijk

in het begin was ik onzeker en had ik faalangst, maar dankzij jan en zijn lessen ben ik geslaagd en heb ik geen angst en kan ik met zekerheid de weg op.

als je niets begrijpt, geen probleem jan legt het goed en makkelijk uit.

houd van een praatje en houd het lekker gezellig.

zeker een aanrader
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Prettige en leerzame rijlessen met een geduldige en gezellige instructeur

Omdat ik een rijtest moest afleggen bij het CBR heb ik rijlessen genomen bij Jan. Na 2 jaar geen auto te hebben gereden was dat wel even wennen. Jan heeft mij de nodige dingen uitgelegd, mijn kennis weer opgefrist en mij vooral geholpen om weer zelfvertrouwen te krijgen achter het stuur. Hartelijk dank!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Capelle aan den IJssel
10

Met een mega veel zelfvertrouwen de weg op!

Heel lang ben ik bang geweest om de weg op te gaan en een begin te maken aan mijn rijbewijs. Na lang twijfelen toch Jan gebeld. Dit was het beste besluit wat ik kon maken. Voorheen vond ik het mega spannend om te gaan rijden, nu doe ik het met plezier en ben ik de auto niet uit te krijgen.

Ik sta nog steeds perplex van dit resultaat, maar mede door Jan is het toch gelukt. Wat ik vooral prettig vind is dat Jan echt de tijd neemt, geen haast. De focus ligt op rust en vertrouwen. En dat vertrouwen heeft Jan mij elke rijles opnieuw gegeven. Daarnaast tallozen fijne gesprekken gehad, hierdoor had ik bijna niet meer door dat ik het spannend vond om in de auto te zitten.

Al met al een zeer fijne rijopleiding gehad bij Belhamel, waar het belang van veilig en met vertrouwen rijden voorop staat!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Barendrecht
8

Een fijne rijschool

Hele goede en fijne samen werking heel goed
In werken met mensen met autisme .Heeft veel geduld.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland
10

Wacht niet langer: doen!

Op mijn 18e had ik rijlessen (en rijexamen) in Den Helder. Geen snelwegen! Ook na het behalen van mijn rijbewijs, reed ik nooit op de snelweg. Mijn vriendje van toen reed graag en ik vond dat wel makkelijk :-)

In februari van dit jaar is mijn toenmalige vriendje (inmiddels 38 jaar mijn echtgenoot) overleden. Het was voor mij als zestigjarige: nu of nooit. Maar er bleken zoveel aanbieders op het gebied van rijangst. De website van Jan Hamelink sprak me aan: helder, empathisch en zonder ‘gladde praatjes’ van een rijschoolhouder die ‘rijangst’ er wel eventjes bij doet.

Bij de intake-rijles hebben we samen mijn probleem geanalyseerd: wat kon ik wel en wat niet en waar moest de nadruk liggen bij de lessen. Ik kreeg alle ruimte om de meest domme elementaire vragen te stellen, zoals ‘hoe weet ik nu of ze me wel de ruimte geven om in te voegen?’. Jan gaf mij antwoorden op die vragen, maar ook meer basis tips en trucs over gebruik van spiegels etc.

Per les analyseerden we halverwege samen waar de knelpunten zaten. Jan kon het mij telkens goed uitleggen, waarbij hij soms ook pen en papier pakte om de betreffende verkeerssituaties te verhelderen. En vervolgens gingen we dan weer de snelweg op.
Tot mijn eigen verbazing waren er maar 6 lessen nodig. Ik rijd nu door heel Nederland. Ik vind het nog steeds spannend, maar niet meer ‘eng’. Ik voel mij nu een stoere vrouw en mijn zelfvertrouwen groeit met elke rit! Dankzij de goede, vriendelijke en doortastende aanpak van Jan.

Dus ik zeg: twijfel niet langer…Bel Hamel! Doen!!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Leidschendam
10

Super

Het enige waar ik spijt van heb is dat ik Jan niet veel eerder om zijn hulp heb gevraagd!
5 jaar lang de auto laten staan en na 2 sessies met Jan alweer het zelfvertrouwen om zelf te gaan oefenen.

Bedankt Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Fijne begeleiding en coaching

Goede en professionele begeleiding, waardoor ik nu eindelijk van mijn rijangst af ben. Hartelijk dank!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Middelharnis
10

positief

Na nare ervaringen in het verkeer(wat familie overkwam) werd ik zelf na 32 jaar onzeker in het verkeer
Daarom besloot ik voor mezelf om mijn rijvaardigheid te laten beoordelen en een paar rijlessen te nemen
Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb
Na 2 lessen ben ik nu zover dat ik weer zelf de snelweg opga en dankzij jouw tips JAN en (opbouwende) kritiek zeker met vrachtverkeer weet ik nu beter hoe ik moet anticiperen ,vooruitkijken meer afstand houden etc
Ook verhelderend om het boekje Veilig op weg door te lezen

Jan bedankt

Nanette Ham Nieuw_Beijerland
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Nieuw-beijerland
9

Goede doelgerichte rijlessen

Goede uitleg, doelgerichte lessen om zo veilig mogelijk weer auto te leren rijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
8

Geeft je je zelfvertrouwen terug.

Na 2 lessen van Jan rij ik weer met veel meer zelfvertrouwen over snelwegen en bruggen. Jan voelt perfect aan waar mijn probleem lag. Ik had deze lessen veel eerder moeten nemen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Bodegraven
8

Goede rijschool.

Heeft mij goed geholpen weer op weg te gaan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Nog iedere dag blij dat ik Belhamel heb gebeld!

Hoewel het alweer een jaar geleden is dat ik mijn laatste rijles had bij Jan, ben ik nog steeds zo dankbaar en blij met de begeleiding die ik destijds gekregen heb dat het zeker nog een recensie waard is!

Iets meer dan een jaar geleden ben ik begonnen met rijlessen bij Belhamel, nadat ik al een aantal jaar last had van rijangst en de snelweg niet meer op durfde als gevolg van een auto-ongeluk. Jan zag en voelde meteen goed aan welke begeleiding ik nodig had, hieruit bleek zijn deskundigheid en ervaring met het werk als rijangst-coach. Zowel de feedback als complimenten die ik kreeg zorgden ervoor dat ik weer vertrouwen kreeg in mezelf achter het stuur. Hiermee nam tegelijkertijd mijn rijangst steeds weer iets meer af.

Tegen het einde van mijn begeleiding moest ik helaas abrupt met de rijlessen stoppen vanwege gezondheidsklachten. Desalniettemin merk ik nu een jaar later nog steeds het effect die de lessen bij Jan voor mij hebben gehad!! In de auto stappen en het ''eiland'' (Hoeksche Waard) afrijden is weer ''gewoon'' (en niet iets waar ik vooraf enorm angstig door word). Iets wat voor mij al jaren niet meer ''gewoon'' was en wat ik mij twee jaar geleden ook niet voor kon stellen dat het zo zou worden.

Kortom: enorm blij met de begeleiding die ik gekregen heb en zeer zeker een aan te raden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoeksche Waard
9

Eindelijk de weg op

Na medische problemen was ik bang verder te gaan met mijn rijlessen. Jan gaf mij vertrouwen door naast kritiek veel complimenten te geven, maar ook te praten over mijn angst. Hij voelde goed aan wanneer ik even rust nodig had en ook al was dat midden in de les stonden we even aan de kant om te rusten. Nu eindelijk mijn examen gehaald en afgelopen week voor de eerste keren zelfstandig rustig de weg op.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Klaaswaal
9

De wijde wereld weer in!

Na jarenlang de snelwegen, bruggen en tunnels te hebben vermeden, heb ik (gelukkig) bedacht dat er iets moest gebeuren. Na enkele lessen met Jan durf ik zelf weer de snelweg op en ben ik niet meer angstig om een tunnel in te gaan! Het heeft me erg geholpen en ook fijn om na 37 jaar rijbewijs weer bijgespijkerd te worden! ( betreffende de theorie). Superfijn om de stap te hebben gezet!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rhoon
10

Een aanrader

Omdat ik 6 jaar niet meer achter het stuur had gezeten en twijfelde of ik veilig de weg op kon, heb ik een afspraak voor een rijles gemaakt.
Ik werd direct gerustgesteld en na een duidelijke uitleg over de auto ben ik gaan rijden. Het ging prima, ik kon wel merken dat het even geleden was, maar gedurende de les ging het steeds makkelijker.
De tips die tijdens het rijden werden gegeven waren fijn.
Wel werd een opfrisboekje theorie aangeraden, niet zo vreemd, in oktober heb ik 40 jaar mijn rijbewijs en er is nogal wat veranderd.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Strijen
9

Fantastisch! Met 1 les weer zeker!

Ik heb 1 rijles bij Jan gehad vanwege het feit dat ik rijangst heb. Na een telefonisch consult kon hij dus al inschatten dat hij mij met een automaat moest ophalen ipv met een schakelauto. Hij haalde mij op en ik voelde meteen al een bepaalde rust. Had ik nou rijangst of had ik gewoon moeite met schakelen ivm gebrek aan ervaring? Na 1 les heeft Jan mij duidelijk gemaakt dat ik gewoon in een automaat moet gaan rijden en dat er verder niets mis is met mijn rijgedrag. Nooit gedacht dat ik na 1 les weer zin had om de weg op te gaan! Super bedankt Jan! Door jouw kennis en kunde al voorafgaande de les, wist je precies wat mij zou helpen! Ik ben dus geholpen. Automaat aanschaffen en weer de weg op! Aanradertje deze!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht
9

Veel geleerd in drie lessen

Doordat ik de laatste vijf jaar steeds minder ging autorijden was ik erg onzeker geworden op weg.

Met de adviezen en het opfrissen van de verkeersregels door Jan, durf ik weer meer te gaan rijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Middelburg
10

Hele fijne rijlessen en in 1x geslaagd!

Na de fijne rijlessen en een hoop geleerd te hebben heb ik in 1x mijn rijbewijs weten te halen! Jan weet alles wat je moet weten om je rijbewijs te behalen! :)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht
10

Nooit durven dromen!

Met bibberende knieën heb ik Jan gebeld met de vraag mij van mijn rijangst af te kunnen krijgen.
Geen probleem voor Jan.
1e les meteen de snelweg op. Heb het zelf niet echt kunnen beleven...Ik deed het maar wist niet wat ik had gedaan.
2e les huilend in de auto... Jan bleef kalm. Vroeg of ik de snelweg opdurfde. Nee was mijn antwoord.
Dus door de hoeksche waard geturfd tot dat Jan zei: ik wil toch wel even een stukje snelweg met je nemen. Als je h eet te eng vindt kan ik de hele auto overnemen. Dus huppetee de snelweg op.

Ging goed! Besefte dit keer wat ik deed.
3e les hebben we mijn ( in mijn hoofd) moeilijke wegen genomen. Kreeg meer vertrouwen, weet steeds meer wat ik doe.
De daarop volgende 2 lessen echt ( voor mij) hardcore de snelweg op. En...... gelukt!!!!

Ik had nooit durven dromen dat dit zou gaan slagen.
Jan je hebt me echt heel goed geholpen, door rustig maar kordaat met mij om te gaan. Je hebt mij veel inzichten gegeven waardoor ik nu steeds meer vertrouwen krijg op de snelweg.

Aanrader!!!!! Ik durf nu de snelweg op. Ik kan komen waar Ik heen wel en ga de onbekende wegen ook onderzoeken.

Erg blij met jou!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oudbeijerland
10

Rijles volgen met een instructeur naast je die weet waar hij mee bezig is.

Rijschool Belhamel is mij zeer goed bevallen, want buiten het feit dat het een deskundige man is waar je naast zit is er ruimte voor een praatje en leer je autorijden in een veilige en vertrouwde omgeving.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Maasdam
8

Hele goede ervaring met rijlessen

Jan is heel rustig en kan je op een andere manier naar het verkeer laten kijken. Je laten inzien hoe je op de meest veilige manier kan autorijden door tips en adviezen te geven. Zo krijg je zelf weer de controle terug over het autorijden en vergroot het je zelfvertrouwen in de auto weer.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht
9

De rijlessen zijn een goede ondersteuning in het terug vinden van ontspannen autorijden.

Het autorijden was geen prettige/ontspannen ervaring meer na een aanrijding van achteren(met een whiplash als gevolg).

Jan heeft mij inzicht gegeven in mijn spanningen. Met die inzichten kon ik aan het werk aan de hand van opdrachten. De opdrachten gaven een fijne afleiding waardoor ik geen tijd meer had om op de enge dingen te letten(dat voor spanning zorgde). Na drie lessen durfde ik het weer aan om alleen verder te gaan met mijn nieuwe manier van autorijden.

Ik vond Jan een rustige en fijne man om les van te krijgen. Hij stelde mij op mijn gemak en had een positieve en opbouwende manier van inzicht geven.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schiedam
9

Top rijschool na trauma

Rij instructeur Jan heeft veel aandacht voor zowel psychische- als fysieke klachten. Stelt de rijlessen hierop samen. Hij is erg geduldig en weet de persoon in kwestie op zijn gemak te stellen.

Na twee lessen weer in mijn eigen gestapt en zelf gaan rijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Spijkenisse
9

zelfvertrouwen terug gekregen

Al jaren lang (15 jaar) reed ik zeer sporadisch en met grote angst. Ik vermeed autorijden en was dus altijd afhankelijk van OV of mijn man als ik ergens heen wilde reizen. Met een nieuwe baan in het vooruitzicht (met auto) moést dit veranderen!

Met een 5-tal rijlessen met Jan durf ik nu de weg weer op en rijd ik weer lange stukken en vooral ook op de snelweg (want daar was ik het meest angstig voor). Door het vertrouwen dat Jan mij gaf, durfde ik langzamerhand ook mezelf steeds meer te vertrouwen achter het stuur.

Heb je last van rijangst, vermijd je die auto en wil je er iets aan doen. Bel Jan, hij helpt je écht!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
8

Goed steuntje in de rug

Na 2 lessen en zelf ‘oefenen’ heb ik weer voldoende zelfvertrouwen om de (snel)weg op te gaan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Voorschoten
10

Uitstekend

Alsnog mijn rijbewijs gehaald!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Capelle
10

Heel bekwame begeleiding bij rijangst

Na jarenlang het autorijden te hebben vermeden (met name de snelweg) heeft Jan me in slechts 3 lessen weer het vertrouwen in het rijden terug gegeven. Dankzij de rustige en bekwame begeleiding rijd ik ik weer zelfstandig op de snelweg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

goede rijschool!

goede rijschool!

veel geleerd

Rijbewijs gehaald!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Strijen
10

Vakkundig en bekwaam

Jan is een vakman. Dat merk je aan alles tijdens de lessen. Of je nu eigenwijs bent, autisme hebt of ADHD. Jan heeft ervaring met allerlei mensen die niet zomaar even een rijbewijs halen, en dat merk je. Vandaag ben ik in een keer geslaagd!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland
10

Vertrouwen gekregen in het autorijden

Met de rijles van Jan ben ik over de gedachte heen gekomen dat ik nooit een rijbewijs zou behalen. Met veel vallen en opstaan, opbouwende feedback, en met kleine stapjes steeds wat meer zelfvertrouwen, kan ik toch zeggen dat ik inmiddels mijn rijbewijs heb behaald! Bedankt Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

Een top rijschool

Ik heb een goede ervaring dankzij goede lessen heb ik weer een mooie droom werkelijk kunnen laten worden iedereen die die rij angst of een peperking heeft deze rijschool is perfect om je te op de weg of aan een mooie droom te laten uitkomen alle lof aan jan dank je wel m.v.g Johan lodders
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puttershoek
10

Echt een geweldige begripvolle man!

Een van de weinige goede rijscholen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht
10

Ik rij weer

Samen met Jan weer de weg op gegaan.
Ja ook gelijk de snelweg op, met de rustige aanwijzingen en aansporingen is het mij gelukt.

Ik rij weer auto en ben er super blij mee, soms nog een beetje spannend maar het wordt steeds normaler.

Bedankt Jan om mij weer aan het rijden te krijgen! Van harte aanbevolen, gewoon doen!

Irene den Hollander
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
9

Jan heeft mij het vertrouwen terug gegeven om weer de weg op te gaan

Na 25 jaar probleemloos rondgereden te hebben, kreeg ik door een ongeluk na verloop van tijd stress tijdens het autorijden en dan voornamelijk op de snelwegen. Autorijden was geen pretje meer.
Met Jan naast je krijg je snel de rust en het vertrouwen terug om weer met plezier te gaan autorijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland
10

Taxichauffeur krijgt rijles!

Daar zit je dan....45 jaar rij-ervaring waarvan de laatste 10 jaar als taxichauffeur. Appeltje-eitje zou je zeggen. Ware het niet dat je gevloerd bent door depressies en een zombie bent door de bijbehorende medicatie. Die middelen zijn erger dan de kwaal: je zicht is met 30% vermindert, je reactievermogen is super traag en de onzekerheid slaat toe. Zo ook achter het stuur. Resultaat: nauwelijks nog autorijden en zéker niet op de grote weg. Na 2,5 jaar tobben zag ik het licht! Neem een keer een rijles! Het licht ging feller branden toen ik Belhamel ontdekte: een rijschool voor 'probleemgevallen'.
Toegegeven, het duurde nog wéken voor ik een afspraak met Jan maakte. Ik moest toch wel wat overwinnen om in een lesauto te stappen en het moment dat Jan er stond voor de eerste afspraak was best wel een dingetje... Maar daarna ging het alleen maar beter!
Jan stelt rake vragen en....hij begrijpt waar je het over hebt! We reden met name op de grote weg, wat spannender situaties als weefvakken, invoegen, snelheid maken, inhalen van vrachtverkeer. Situaties die vroeger domweg mijn werk waren. Tijdens het rijden beoordeel je je spanning steeds met een rapportcijfer en dat geeft je een heel helder inzicht. Na de eerste les ging ik oefenen met m'n schoonzoon om weer ervaring op te doen, na de tweede les ging alweer alleen de weg op. Ik nam nog een derde les om Het Nieuwe Rijden op te frissen, want dat was er in de praktijk gewoon nooit van gekomen. Ik rijd weer! Jan! Dank je wel! Of ik ooit nog op de taxi kom, is een ander verhaal, maar voor nu ben ik blij dat ik niet meer zo beperkt ben én dat ik de onzekerheid kwijt ben. Ik raad het iedereen aan die zich belemmerd voelt om te rijden, of het nu grote weg, bij avond, tunnels of bruggen zijn. Gewoon doen!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland
9

goede service, goed behandeld

Super ervaring! Na 10 jaar (bijna) niet gereden te hebben vanuit rij-angst heeft Jan mij in 3 lessen weer op de weg gekregen. Ik vond het ongelofelijk. Zijn manier van lesgeven heeft veel indruk op mij achtergelaten. Je kunt aan alles merken dat Jan een ervaren instructeur is die iets extras kan bieden. Twijfel dus zeker niet om te beginnen bij rijschool belhamel.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Nieuwerkerk
8

goede service, goed behandeld

Goede begeleiding, heeft mij erg geholpen om mijn onzekerheid in het verkeer weg te nemen. Voor zowel automaat als handgeschakelde auto. Ook fijn om dat eens te kunnen proberen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
10

perfect, zeker aan te bevelen

Na heel lang rijles te hebben gevolgd en een praktijkexamen te hebben afgelegd gaf mijn vorige rijleraar aan dat hij me niet verder meer kon helpen. Dit had te maken met dat ik onzeker was en de informatie niet goed tot me kon nemen. Na drie maanden les te hebben gehad ben bij rijschool Belhamel ben ik eindelijk geslaagd! Bedankt Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vlaardingen
10

perfect, zeker aan te bevelen

Met Jan naast mij voelde ik mij vertrouwd en eindelijk iemand die mij begreep dat mijn snelweg angst reëel is. Ik kreeg tijdens het rijden tips en de puntjes op de i en natuurlijk tops. Tip waar ik hem dankbaar voor ben is: het hulp boek rijangst en de nazorg die hij biedt. Interesse in stimuleren en op de hoogte houden over wat goed en niet goed gaat maakt Jan een top rijinstructeur.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- ARKEL
9

goede service, goed behandeld

Hele goede rijschool. Jan is een deskundige rij instructeur die je vertrouwen geeft en goed kan inschatten waar het probleem zit. Na 6 lessen voel ik mij een stuk zekerder en durf weer de weg op.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Den Haag
8

goede service, goed behandeld

Ik heb goede lessen gehad en veel geleerd!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Westmaas
8

goede service, goed behandeld

Na acht jaar bijna niet achter het stuur te hebben gezeten, was ik toch een beetje bangig geworden. Al na drie lessen (waarbij goede en praktische tips werden gegeven), durfde ik alweer met vertrouwen in een auto te stappen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
7

voldoende, een redelijke ervaring

Ik heb 3 lessen gevolgd bij Jan, omdat ik mij erg opgejaagd voelde in het verkeer. Ik heb vroeger een nare ervaring gehad toen ik net mijn rijbewijs had. De motor sloeg toen 3 x achter elkaar af voor het stoplicht, waardoor iedereen ging toeteren. Dit opgejaagde gevoel heb ik 3 jaar gehad en ik durfde niet alleen te rijden. Na 3 lessen voelde ik mij al veel rustiger. Ik durf nu weer meer alleen te rijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vlaardingen
9

goede service, goed behandeld

Vanaf het moment dat je bij Jan in de auto stapt merk je al meteen hoe betrokken Jan met zijn leerlingen is. Jan luistert goed naar je verhaal en schetst op basis van je verhaal een plan van aanpak. Jan is eerlijk, verbloemt niets en is daar waar nodig een tikkeltje streng. Jan zal nooit tegen je schreeuwen of uitvallen of je minder waardig laten voelen. Hij zal tegen je zeggen "dat vind mijn auto niet zo fijn" of "hij moet nog langer mee". Daarnaast zal Jan altijd de verkeerssituatie voor je schetsen en haarfijn uitleggen wat er goed en/of fout ging. Jan heeft voor elkaar gekregen wat mijn vorige twee instructeuren niet voor elkaar kregen. Met een minimaal aantal lessen mij zelfverzekerd het examen in laten stappen. Jan is een ware aanbeveling voor iedereen met faalangst, rijangst of een "beperking" of iedereen die van wat extra aandacht houdt. Laat je niet afschrikken door de prijs, want ik heb bij Jan veel minder lessen gehad dan voorgaande instructeuren. Kies kwaliteit over kwantiteit!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puttershoek
9

goede service, goed behandeld

Door rijangst 8 jaar niet gereden en dit jaar eindelijk de stap genomen om hier iets aan te doen. Al na 2 lessen bij Jan bemerkte ik dat het rijden eigenlijk erg goed ging en beide vonden we dat ik er wel klaar voor was om zelf de weg weer op te gaan. Het was fijn om met Jan naast me weer wat zekerheid achter het stuur te krijgen. Jan is rustig en geduldig, maar ook erg duidelijk als iets niet goed gaat. Dankzij zijn tips en trucs durf ik het weer aan. Morgen ga ik kijken naar een eigen autootje!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Gorinchem
10

perfect, zeker aan te bevelen

Hiervoor bij twee andere rijscholen gereden, helaas zonder het gewenste resultaat. Vervolgens ben ik bij Belhamel terechtgekomen, omdat er toch een soort van faalangst in me sluipt zodra er (af)gereden moet worden. Die angst werd al snel minder naarmate ik vaker bij Jan in de auto stapte. Hij stelt je duidelijk op je gemak en is, zoals al op de website beschreven wordt, écht gespecialiseerd in het begeleiden van mensen zonder die 100% zekerheid achter het stuur. Mede dankzij hem heb ik dat van me af laten glijden en ben ik direct geslaagd. Bedankt!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland
9

goede service, goed behandeld

Fijne lessen gehad, en veel geleerd. Ik vond op de snelweg rijden spannend en had hierdoor angst gekregen. 3 lesjes gehad en het gaat nu gelukkig weer goed. Veel tips gekregen en het was zeer leerzaam, ik ben blij dat ik deze stap hebt genomen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
9

goede service, goed behandeld

Zeker aan te raden voor mensen die onzeker zijn in het verkeer of last hebben van rijangst. Jan heeft veel geduld, is duidelijk, geeft goede tips en heeft het beste met je voor! Ik durf sinds kort weer deel te nemen in het verkeer dankzij Jan. Bedankt!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

perfect, zeker aan te bevelen

Na 13 jaren weer op de snelweg en dat ook zonder rijangst . Ik stap onbezorgd in mijn auto en rij weg . Het stresserig gevoel , buikpijn en angst heb ik allemaal niet meer . Dat ook allemaal dank zij Jan heb ik mijn rijangst overwonnen . Na 5 lessen kan ik weer zelfstandig rijden en gaat steeds beter . Jan heeft mij geholpen met rijangst . Zeer goeie rijschool , echt een aanrader . Jan nogmaals hartelijk dank 👍💐
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

perfect, zeker aan te bevelen

Ik kan de lessen bij Jan van harte aanbevelen. Een paar maand terug had ik nooit gedacht dat ik zo ver zou komen. 15 jaar niet gereden, voor mijn eerste rijles zat ik echt met klamme handen te wachten tot de auto voor zou rijden. De eerste les zaten we meteen al op de snelweg en dat was even wennen weer, zeker omdat ik helemaal nooit op de snelweg had gelest. Maar met de kalme uitleg en hulp van Jan ben ik nu na 8 lessen zover dat ik een auto heb gekocht! En ook daarmee heeft Jan geholpen, hij nam speciaal de tijd om met me een proefrit te maken en te helpen een goede auto uit te zoeken. Wat een topservice en betrokkenheid, heel erg bedankt!! Nu wordt het zelf weer kilometers gaan maken en ik heb er vertrouwen in dat ik weer zelfstandig de weg op kan. Dus, zit je met stress achter het stuur neem les bij Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

perfect, zeker aan te bevelen

Ik heb al 5 jaar een auto, maar ik heb altijd snelwegangst gehad. Tijdens de lessen leerde ik omgaan met mijn angst én hoe ik mijn rijstijl kan verbeteren. Dit geeft mij nu het zelfvertrouwen om zonder spanning te rijden, kan ik met trots zeggen. Jan, ontzettend bedankt dat ik mijn vrijheid terug heb.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rijswijk
8

goede service, goed behandeld

Na een kettingbotsing op de snelweg zat de schrik er goed in. Jan heeft me geholpen het rijden gewoon weer op te pakken. Vooral de adviezen over afstand houden en hoe je dit bij drukte kunt creëeren heeft mij weer vertrouwen gegeven. Inmiddels rij ik weer gewoon auto. Bij drukte op de snelweg vind ik het soms nog wat spannend, maar ik doe het wel weer!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht
7

voldoende, een redelijke ervaring

Een aantal jaren durfde ik de snelweg niet meer op. Jan heeft mij dat zetje gegeven wat ik nodig had om dit weer op te pakken.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- OUD-BEIJERLAND
8

goede service, goed behandeld

Ik heb 17 jaar geleden mijn rijbewijs gehaald en toen eigenlijk nooit meer gereden. Een paar jaar geleden wat lessen genomen maar dat werd m ook niet, ik vond het veel te eng om zelf te rijden. Omdat ik het wel erg makkelijk zou vinden om auto te kunnen rijden, heb ik rijles genomen bij Jan. En totaal tegen mijn verwachting in kan ik inmiddels zonder problemen de auto pakken en 90 kilometer verderop mijn ouders bezoeken. Dat had ik nooit gedacht in 11 lessen!! Ik ben dus echt blij met deze keuze. Het voelt nog niet zo makkelijk als fietsen, maar heb inmiddels wel het gevoel dat dat vanzelf zal komen en zal dan ook zeker blijven rijden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
8

goede service, goed behandeld

Fijne begeleiding bij mijn rijangst op snelwegen. Na 6 sessies durf ik weer op de snelweg te rijden, en heb ik de tools gekregen om zelf mijn ervaring uit te bouwen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Utrecht
9

goede service, goed behandeld

Prima rijschool voor mensen met rij angst. Jan stelt je op je gemak. Geeft je de ruimte om aan te geven wat wel of niet lukt of kan. Stimuleert op super wijze waardoor je je echt jezelf kan zijn. Mijn rij cq angst problemen zijn opgelost.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Brielle
9

goede service, goed behandeld

Na veel lessen bij een andere rijschool en vijf rijexamens die ik niet heb gehaald, heb ik contact opgenomen met Jan. Ik zag enorm op tegen de eerste les, maar Jan heeft me er goed doorheen gesleept. Ik heb heel veel gehad aan zijn tips. Hij begrijpt goed hoe spannend het kan zijn om te rijden. Op sommige momenten is hij best streng, maar dat is alleen maar prettig. Uiteindelijk heb ik mijn rijexamen de zesde keer wel gehaald, na 11 hele leerzame lessen bij Rijschool Belhamel!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schiedam
9

goede service, goed behandeld

Ruim 10 jaar geleden behaalde ik mijn rijbewijs en de keren dat ik achter het stuur gezeten had waren op 1 hand te tellen. Door gebrek aan rijervaring werd de drempel om weer achter het stuur te kruipen steeds hoger. Al surfende op internet kwam ik op de site van rijschool Bel-Hamel en heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Jan een bericht gestuurd. Het eerste contact werd snel gelegd en voor ik het wist zat ik weer achter het stuur. De deskundigheid, rust en het geduld van Jan hebben mijn spanningsniveau elke les doen dalen tot ik op het punt kwam dat ook ik zelf ging ervaren dat mijn spanningsniveau tijdens het rijden tot een minimum beperkt was. Wat een bevrijdend gevoel! Ik heb nu een autootje voor de deur staan en maak al aardig wat kilometertjes, alleen en met man en kinderen. Zonder angst maar met vertrouwen en plezier! Jan bedankt voor je coaching!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hendrik Ido Ambacht
10

perfect, zeker aan te bevelen

Een benauwd, drukkend, stresserig gevoel, alleen al bij het denken aan auto rijden. Jarenlang dus niet meer echt gedaan en dan wordt het steeds lastiger, vooral snelwegen. Maar ik wilde dat niet meer, afhankelijk zijn, het vermijden, dus zocht ik contact met Jan. Sneller dan me ergens lief was had ik een afspraak en 6 keer later rijd ik weer lange ritten en stap ik onbezorgd de auto in. Wat ben ik blij! Jan heeft mij geholpen en dat zal hij voor jou ook kunnen doen, niet twijfelen, doen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- DORDRECHT
10

perfect, zeker aan te bevelen

Na lang wikken en wegen,toch de stoute schoenen aangetrokken en Jan gebeld, de week erna zat ik achter het stuur op weg naar de Rosestraat in Rotterdam, het voelde of ik via een compleet wildpark naar Groningen moest lees: leeuwen en beren op de SNELWEG !! Ik was super nerveus, maar al snel voelde ik me redelijk rustig en was ik dan toch echt op de snelweg aan het rijden en nog wel op het zowat drukste stukje wat je je maar kunt bedenken ook. Na 6 lessen te hebben gehad, weet ik dat ik het kan!! Ik moet nog wel veel blijven oefenen en vooral ook...in mezelf geloven!! Ik ben super blij dat ik de stap heb genomen....Jan bedankt voor je begrip , hulp en luisterend oor!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland
8

goede service, goed behandeld

De rijlessen van Jan zijn fijne, rustige lessen waarbij je je snel op je gemak voelt. Ik heb 5 lessen gedaan en enorm veel geleerd - zeker het aanraden waard.
Zou je ons aanbevelen? Ja
9

goede service, goed behandeld

Prima rijschool voor mensen met rij angst. Jan is een prettige coach en het heeft mij zeker goed geholpen om zelf weer veilig de weg op te gaan. Het is nu aan mij om het geleerde in de praktijk te brengen en te blijven rijden. Maar dat ben ik zeker van plan. Jan bedankt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vlaardingen
9

goede service, goed behandeld

16 jaar geleden mijn rijbewijs gehaald en sindsdien niet meer gereden wegens angst. Toch de stap genomen om les te nemen bij Jan. Eerste keer meteen door drukste stukje van Rotterdam zuid met hartkloppingen, droge mond en zweethanden. Door goede uitleg, geduld en humor van Jan na een aantal lessen al stuk rustiger achter het stuur. Inmiddels stuk rustiger en vandaag zelfs een auto gekocht !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
9

goede service, goed behandeld

Ik ben blij dat ik Jan als mijn rijangstcoach heb gekozen. Met zijn directe en open feedback, waar ik veel van geleerd heb. Hij gaf mij de juiste handvaten om in voor mij moeilijke situaties mijn spanningen te verminderen. Moeilijke situaties ga ik niet meer uit de weg. Mijn zelfvertrouwen groeit weer. Bedankt Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Lekkerkerk
9

goede service, goed behandeld

Heeft me prima geholpen mijn rijbewijs te halen. Hij stelt je gerust en kan goed ingrijpen wanneer nodig.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland
10

perfect, zeker aan te bevelen

Vreselijk, vreselijk, vreselijk. Dat vond ik van autorijden. Ik heb het nooit leuk gevonden. Op mijn 18de gaan lessen omdat eigenlijk iedereen zei dat het zo gaaf was dat ik mocht gaan lessen. Nou ik vond er niets aan. De nacht voordat ik les had sliep ik niet. Na 30 lessen gestopt. Na een jaar of 3 toch weer begonnen. Het was toch best handig en mijn vrienden en vriendinnen om me heen haalden ook allemaal hun rijbewijs. Toen ben ik in 1x geslaagd. Maar ik heb het nooit leuk gevonden. Ik reed eigenlijk alleen als het nodig was. Maar na wat vervelende ervaringen op de weg waar ik iedere keer zo van schrok ging ik steeds meer het autorijden ontwijken. Naar afspraken toe met de trein of zoveel mogelijk binnendoor rijden. Het stress niveau in mijn lijf werd ook steeds hoger als ik de grote weg op moest. Toen heb ik besloten dat ik er wat aan wilde gaan doen. Na wat googelen kwam ik op de site van Jan terecht en direct een mail gestuurd. De eerste les was ik doodnerveus. En na de les was ik kapot en had ik de dag erna spierpijn in mijn benen van het gespannen in de auto zitten. Maar naarmate de lessen volgden nam dat af. Als de spanning even te hoog opliep bij mezelf gingen we even van de weg af om de situatie te bespreken om vervolgens weer vol goede moed verder te gaan. En zo ging ik iedere keer wat zekerder rijden en nam mijn zelfvertrouwen toe. Ik heb ook van Jan geleerd dat niet iedere rit perfect hoeft te zijn want dan kan niet omdat je van zoveel factoren afhankelijk bent waar jezelf geen invloed op hebt als je de situatie maar veilig oplost. Wat ik ook nooit had gedacht was dat ik ooit door het centrum van Rotterdam zou rijden. Laatst heb ik dat in mijn ééntje gedaan. Wel met hoog rode wangen omdat het toch best een beetje spannend was maar ook zeker van trots. Dankzij Jan gaat het autorijden nu veel beter. Ik zit veel relaxter in de auto en mijn zelfvertrouwen is toegenomen. Ik zie niet meer op tegen een autorit! Jan nogmaals bedankt voor alle lessen, tips en gezellige gesprekken.
Zou je ons aanbevelen? Ja
10

perfect, zeker aan te bevelen

Ik heb al 14 jaar mijn rijbewijs en sindsdien nooit prettig in de auto gezeten. Na een aantal ingrijpende gebeurtenissen (zwangerschappen ziekenhuis opname van mijn man en aanrijding op de fiets) sinds 4 jaar helemaal niet meer gereden. Jan heeft me inzicht gegeven waar mijn rijangst precies is ontstaan en hoe mijn eigen gedachtes en gedrag het in stand houdten. Hij heeft me geleerd om op mijn eigen inschatting te vertrouwen en dat het niet perfect hoeft. Inmiddels zit ik zelfstandig in de auto en begin zelfs ook plezier in het autorijden te krijgen (en maak me meer druk over de slechte voorkeurszenders op de radio van mijn man dan het verkeer ;)) De eerste keer zelfstandig op de snelweg was fantastisch, ik had nooit gedacht dat dat ooit nog weggelegd zou zijn voor mij. Ik kijk met erg veel plezier terug op de lessen met Jan, naast zijn deskundigheid, was het ook erg gezellig en heeft hij een goede dosis humor. Uiteraard kosten de rijlessen wel wat, maar zijn zeker elke cent waard tegenover de vrijheid die het mij opgeleverd heeft. Bedankt Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam
10

perfect, zeker aan te bevelen

Ik heb mijn rijbewijs al 10 jaar maar door een ongeluk als bijrijder durf ik al 3 jaar niet meer in de auto te stappen. Al googlend ben ik bij rijangst.nl terecht gekomen en ik zat dezelfde week nog achter het stuur. Verschrikkelijk die eerste les, direct in het diepe, tunnels, drukke rotondes en invoegen op snelweg. Ik was compleet kapot naar de eerste les, maar ook super trots. Na elk ritje met Jan overwon ik weer een stukje van mijn angsten. Hellingproef, inparkeren, smalle overdekte garages, dijkweggetjes echt alles is aan bod gekomen. Nu stap ik weer vrolijk in de auto. Naast een expert als angstcoach is Jan ook nog een interessante gesprekspartner, bedankt Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam