10

Ik durf de weg weer op na 30 jaar!

Na 30 jaar niet meer gereden te hebben de stap gewaagd om toch te gaan proberen de weg weer op te gaan. Jan geeft op een zeer ontspannen manier les, waar nodig stuurt hij (ook letterlijk) bij. Ik was best bang voor situaties en dat is nu vele malen minder en ik heb geleerd dat het eigenlijk niet zo eng is. Ik rijd
alweer in onze eigen auto en elke keer gaat het beter. Ik heb weer vetrouwen dat ik het kan en dat heeft Jan voor elkaar gekregen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zwijndrecht - Over Rijschool Belhamel
10

Door Jan geleerd zelfverzekerd te zijn in de auto

Jaren geleden geprobeerd mijn rijbewijs te halen. Door mijn angst ben ik toen gestopt. Nooit gedacht dat ik ooit weer in de auto zou stappen. Door omstandigheden privé heb ik toch dit jaar de keuze gemaakt om het weer te proberen. Jan is een vakkundig man met een fijne dosis sarcasme en humor. Hij helpt je zelfverzekerd te zijn in de auto en legt alles op een rustige manier uit. Nooit gedacht dat het me ooit zou lukken maar samen met Jan is het toch gelukt!

Bedankt Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Capelle aan de Ijssel - Over Rijschool Belhamel
10

Echt een aanrader! Super dankbaar voor de fijne en leerzame rijlessen bij rijschool bel-Hamel

Ik had ongeveer 60 lessen bij een andere rijschool gehad, maar kwam voor mijn gevoel niet vooruit.
Stress, en spanning zorgde ervoor dat het gewoon niet lekker ging.
Daarom ben ik op zoek gegaan naar een rij-instructeur die wel rekening houd met gevoelens van spanning en stress. Zo kwam ik bij bel-Hamel.

Wat waren de lessen leerzaam! Jan heeft ervoor gezorgd dat ik vertrouwen kreeg in mijn eigen rijden. Hij stelde me op me gemak. Daarnaast gaf hij altijd eerlijk feedback, waar je dan weer een hoop van leerde.

Uiteindelijk ben ik in 1x geslaagd! Zo dankbaar voor de fijne lessen.

Rijschool belhamel wil ik echt iedereen aanraden. Zeker als je te maken heb met (faal) angst!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland - Over Rijschool Belhamel
9

Een goede en ervaren instructeur

Een instructeur met meer dan 30 jaar ervaring in zijn vak, dus als je net zoals ik je rijbewijs moet halen, is er geen gebrek aan kennis en theorie. Hij leert je alles wat je moet weten over het rijexamen en is vriendelijk, geduldig en een zeer vaardige instructeur. Een fijne omgeving om in te rijden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Maasdam - Over Rijschool Belhamel
10

De beste keus als je rijangst hebt

30 jaar mijn rijbewijs. 5 laatste jaren amper gereden ivm snelweg angst. En geloof mij ik was echt doodsbang! Mijn eerste les was vreselijk want we gingen gelijk mijn angst aan met de snelweg en tunnel. Het was nodig om door mijn diepste angst te gaan want er gebeurde niets ergs. Na de eerste les ben ik zelf om de dag auto gaan rijden op onbekende stukken en steeds wat verder. Na les 2 was ik al klaar met mijn angst. Jan je hebt mij heel goed geholpen ! Super dank! Twijfel niet maar boek een les bij Jan als je extreme rijangst hebt! Het gaat je echt lukken !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam - Over Rijschool Belhamel
10

Goede rijschool, aanrader voor iedereen die wilt lessen in omgeving Hoeksche Waard

Dankzij de deskundige, vriendelijke en geduldige instructeur Jan van Autorijschool Bel-Hamel, heb ik veel geleerd en voel ik me nu vol vertrouwen op de weg na het succesvol behalen van mijn rijbewijs.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 'S-Gravendeel - Over Rijschool Belhamel
8

Goede lessen

Jan zoekt de dingen bij je op die lastig gaan en pakt ze dan ook aan.

Ik heb een hoop mogen leren, nu met m'n rijbewijs weet ik wat er van me verwacht wordt op de weg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Westmaas - Over Rijschool Belhamel
10

Fijne, kalme instructeur met veel ervaring

Na bijna 12 jaar de weg niet op te zijn geweest toch weer rijles genomen. Jan geeft je door zijn rustige houding een gevoel van vertrouwen. Hij weet duidelijk wat hij doet en helpt je om in kaart te brengen waar de angst precies in zit. Door gericht hiermee te oefenen en te stimuleren dat je zelf ook stappen blijft maken al snel mijn mobiliteit hervonden. Super! Nooit verwacht dat ik er zo snel doorheen zou komen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Capelle aan den IJssel - Over Rijschool Belhamel
10

Duidelijk, Neem zijn tijd, goeie ervaring echt een aanrader!

10 lessen gehad en meteen mijn rijbewijs gehaald! Bedankt Jan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Strijen - Over Rijschool Belhamel
10

Super begeleiding om rijangst te overwinnen!

Ik ben goed begeleid om na 15 jaar weer op de snelweg te rijden! Jan weet precies hoe een rijangst kan ontstaan en begeleid je stapsgewijs hier bovenop te komen. Het is echt een aanrader voor iedereen die een rijangst heeft ontwikkeld. Ik heb 5 lessen nodig gehad. Er zijn soms dus echt maar een paar lessen nodig om er bovenop te komen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ridderkerk - Over Rijschool Belhamel
10

Top ervaring

Ik heb een aantal jaren terug rijles en examen afgenomen bij en andere rijschool en was daar helaas gezakt. Omdat Ik moeite had met autorijden (faalangst en stress) was ik op zoek naar een rijschool die hier oog voor had. Hierdoor kwam ik bij Jan terecht en door middel van zijn 35 jaar ervaring kwam ik met rust en plezier achter het stuur te zitten. Dankzij Jan ben Ik in 1 keer bij hem geslaagd! Dus bent u/je opzoek naar een rijschool die goed oog voor u/jou heeft en de gepaste ondersteuning aanbied. Dan is jan de beste optie die u/je kunt kiezen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Strijen - Over Rijschool Belhamel
8

Geen spijt van

Omdat ik overspannen was en tegen een burn-out aan zat had ik last van een angst stoornis op de snelweg. Met name bij bruggen en tunnels.Jan heeft een rustige opbouw in de lessen en is een fijne gesprekspartner. Met zijn jaren lange ervaring als instructeur heeft hij veel mensen kennis en is een specialist voor mensen met angst.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Ridderkerk - Over Rijschool Belhamel
9

Ik rij weer na 14 jaar niet gereden te hebben

Na het behalen van mijn rijbewijs heb ik maximaal 20x achter het stuur gezeten. Daarna heb ik 14 jaar niet gereden. Eerst omdat het niet nodig was en daarna omdat ik niet meer durfde. De laatste jaren voelde ik toch steeds vaker dat ik een auto mistte. Op vakantie en voor weekendjes weg.

De lessen van Jan vond ik eerst maar doodeng. Van de zenuwen barstte ik in huilen uit en ik dacht dat ik nooit angstvrij zou kunnen rijden. Maar niks was minder waar. Na 5 lessen heb ik mijn eigen auto gekocht en na 8 lessen kan ik zeggen: ik rij met plezier en ik ben een prima chauffeur.

Jan is een vriendelijke instructeur bij wie je je snel op je gemak voelt. Hij gooide me flink in het diepe maar dat was ook nodig en het werkte. En dat ik eindelijk , op mijn 42ste, kan en wil autorijden; dat is heerlijk!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Schiedam - Over Rijschool Belhamel
10

Enorm blij dat ik de stap toch heb durven zetten!

Zo'n 25 jaar geleden heb ik autorijles gehad en ben ik gestopt omdat ik het een enorme beproeving vond. Na heel veel lessen en 3 x afrijden, dacht ik tijdelijk te stoppen, maar is de drempel een hele lange tijd te hoog geweest om het autorijden weer op te pakken.

Nu in april van dit jaar toch de stap gewaagd en opnieuw gaan lessen. Ik zou liegen als ik zei dat het niet nog steeds een beproeving voor me was, maar het geduld en het begrip wat Jan liet zien, hebben mij enorm geholpen. Nooit heb ik het idee gehad dat het "raar" gevonden werd dat ik elke keer toch weer met spanning in de auto zat. Ook heb ik enorm respect voor hoe Jan aanvoelde wat er voor mij nodig was. Zo zei hij geregeld dat een pauze een goed idee was en benoemde hij ook geregeld dat ik bepaalde dingen die niet (helemaal) goed gingen achter me moest laten en weer vooruit moest kijken. Het heeft immers geen zin om te blijven denken aan de zaken die achter je liggen. Zie het als een leermoment zei hij dan.

Ook toen ik mijn theorie-examen niet zo snel haalde als ik zelf voor ogen had en de datum voor mijn examen snel dichterbij kwam, heeft hij enorm zijn best gedaan om me zo goed mogelijk voorbereid daar naartoe te laten gaan. Zo heb ik nog een online-theorie cursus gevolgd waar ik enorm veel aan heb gehad en waarna ik gelukkig wel (tijdig) slaagde.

Het examen vond ik enorm spannend, maar heb ik in 1 x gehaald! Het is nu ruim een week geleden en ik heb inmiddels al 2 x zelf gereden en moet zeggen dat de spanning me tot nu toe meevalt. Ik heb zelfs het idee dat ik autorijden nog wel eens leuk zou kunnen gaan vinden! Als iemand me dat een jaar geleden zou hebben verteld, zou ik het nooit geloofd hebben.

Dus, Jan: enorm bedankt voor alles! Je begrip, je geduld, de fijne gesprekken en het aanvoelen wat voor mij nodig was/werkte.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland - Over Rijschool Belhamel
10

Absolute aanrader als je van je rijangst af wil

Autorijden was in mijn hoofd iets heel groots en engs geworden. Jan heeft me super geduldig geholpen, veel vertrouwen gegeven en alle aspecten die ik moeilijk of eng vond met me doorgelopen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam - Over Rijschool Belhamel
10

Top!

Jan heeft ervoor gezorgd dat ik weer durf te rijden en het zelfst best leuk vind! In 3 lessen had ik dat al bereikt, veeel sneller dan ik zelf had durven dromen. Bij twijfel, doen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam - Over Rijschool Belhamel
8

Ik voel mij op mijn gemak.

Mijn ervaring bij dhr. Hamelink ervaar ik als positief. Hij helpt je om over je angst heen te komen en geeft tips hoe met spanning om te gaan.

Geeft je inzicht hoe je in het verkeer moet rijden. Op een manier dat je het verkeer kan lezen. Hij stimuleerde mij om een proefles vrachtauto te nemen. Dat heeft er toe bijgedragen om nog beter mijn plaats op de weg in te nemen.

Bedankt voor alles.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puttershoek - Over Rijschool Belhamel
10

Een doeltreffende rij opleiding die zich kenmerkt door uitstekend vakmanschap van de rij instructeur

Na jarenlang twijfelen of ik ooit nog nou proberen om mijn rijbewijs te halen, besloot ik toch de stoute schoenen aan te trekken en zocht ik op internet naar een rijschool die mij daar mogelijk bij zou kunnen helpen. Ik stuitte op Rijschool Belhamel en besloot contact te zoeken.

Ik maakte al gauw tijdens een proefles kennis met de rij instructeur, Jan, die mij verzekerde dat ook ik, met mijn 48 jaar, in staat zou zijn om een rijbewijs te halen. Inmiddels ben ik nu een jaar later in 1 keer geslaagd voor mijn rijbewijs.

Jan bezit de kunst om te zien WIE hij in de auto heeft zitten. Hij voelt feilloos aan welke aanpak iemand nodig heeft en gaat op een coachende en ondersteunende manier samen met de leerling letterlijk op weg naar het rijbewijs. Ik heb de juiste vaardigheden aangeleerd maar daarbij ook mezelf als mens ontwikkeld!

Jan is een zeer geduldige en vriendelijke opleider die mensen de ruimte biedt om te leren op hun eigen tempo. Er is geen druk, geen haast maar ruimte en erkenning. Niets is te gek! Het gaat je uiteindelijk gewoon lukken!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Zuid Beijerland - Over Rijschool Belhamel
8

Na jaren vol rij-angst en vermijden weer op de weg

Twee maanden geleden besloot ik dat ik na heel lang vermijden het autorijden weer wilde oppakken. Ik had 7 jaar helemaal niet meer achter het stuur gezeten en in de tijd daarvoor bestond autorijden uit veel spanning, huilbuien en hoofdpijn.

De stap zetten was het moeilijkste; ik weet nu dat ik de rij-angst in mijn hoofd groter heb gemaakt dan het was. Na 5 lessen bij Jan en veel oefenen is de grootste angst verdwenen en weet ik dat ik de komende tijd steeds meer vertrouwen zal opbouwen door veel te blijven rijden. Met ups en downs, maar dat is prima!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam - Over Rijschool Belhamel
10

Deskundig en vriendelijk

Door de lessen durf ik weer op de snelweg te rijden en heb ik mijn zelfvertrouwen terug op de weg! Twijfel niet, maar boek een eerste les, je zal er geen spijt van krijgen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam - Over Rijschool Belhamel
10

Een mooi mens, geweldige rijcoach en hele goede rijinstructeur

Jan heeft het voor elkaar. Van rijangst en geen rijbewijs, naar een rijbewijs en met vertrouwen in de auto. Een stukje achtergrond. Tijdens mijn eerste rijles op mijn twintigste kreeg ik een paniekaanval. Zo heb ik rijangst ontwikkeld en die heb ik vervolgens zeker 10 jaar weggestopt. Om met de angst om te leren gaan en dan toch eindelijk mijn rijbewijs te halen ben ik via Google bij Jan uitgekomen en ik zal het alvast verklappen: ik had geen betere kunnen treffen! Over Jan zijn kwaliteiten als rijinstructeur kan ik kort zijn. Betere zijn er niet. Jan heeft tientallen jaren ervaring en deze gebruikt hij om je goed voor te bereiden op het praktijkexamen. Deze voorbereidingen gaf mij het vertrouwen om op de dag van het examen met mijn faalangst en zenuwen om te gaan. Zo ben ik in één keer geslaagd.

Met alleen een geweldige rijinstructeur zou ik Jan tekortdoen. Jan heeft mij gecoacht om met mijn angsten om te gaan. Hij gaf mij het gevoel dat ik mezelf kon zijn en er was ruimte om over mijn angsten te praten. Samen met wat tips om met de spanning om te gaan begon het vertrouwen in de auto langzaam te groeien. Ik had een half jaar geleden nooit gedacht dat ik dit zou kunnen opschrijven, maar nu zit ik met vertrouwen in de auto! Boven alles is Jan vooral een heel mooi mens. Een mensen mens, die betrokken is bij iedereen die naast hem in de auto zit. Dankjewel voor de hulp, ik ga onze gesprekken missen! Tenslotte zou ik iedereen met rijangst willen vertellen dat je angsten aangaan en er mee om leren gaan het waard is. Twijfel niet om Jan op te bellen voor hulp. Zo hoef je het niet alleen te doen. Afgelopen weekend ben ik met vrouw en hondje naar het water gereden en het was het allemaal zo waard!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Hoeksche Waard - Over Rijschool Belhamel
10

'Vaarwel angst' zei iedereen nadat ze bij Belhamel zijn geweest.

Tijdens mijn eerste les zijn mijn angsten besproken en kreeg ik een duidelijke uitleg over de auto waar ik in mocht rijden. Jan luisterde aandachtig, na iedere les bespraken we wat mijn verbeterpunten zijn. Tijdens het rijden, laat Jan een persoon zijn eigen ding doen, mits het niet te heftig, zo kan je erachter komen hoe jouw plan uitpakt. Jan gaat echt achter datgeen waarmee je zit, dus de snelweg oprijden bij mij... doormiddel van te doen leer je uiteindelijk. Op de snelweg ben ik bang, voornamelijk in de bochten en op de bruggen.

Jan vraagt eventueel wat jijzelf zou willen doen en blijft ten alle tijden rustig tijdens het rijden. Uiteraard verwacht je dit wel van een rij-instructeur, toch is het fijn als diegene echt zo rustig is en blijft, dit gaf mij een goed gevoel. Jan is niet alleen eerlijk over hoe veel lessen je nodig hebt, het gaat hem niet alleen om het geld, maar om je echt te helpen. Jan is een ervaren rij-instructeur die inspeelt op jouw angsten ( op een positieve manier natuurlijk), bij Belhamel kan je eigenlijk een psycholoog op wielen boeken:)

Ja, de prijzen zijn wat hoger, maar dat is echt niet voor niets. Kijk en leer!
Vorige week heb ik zelfs alleen gereden op de snelweg en dit had ik nooit eerder durven te dromen.

Nogmaals dank voor alles!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam - Over Rijschool Belhamel
9

Weer met vertrouwen op de snelweg en door tunnels

Alhoewel ik al 20 jaar mijn rijbewijs had, kreeg ik na een angstige rij-ervaring last van hevige rij-angst. Ik ben desondanks wel blijven rijden, maar snelwegen en tunnels vermeed ik en zo kwam ik na een paar maanden bij Jan terecht. Meteen de eerste les reed ik weer op de snelweg en door tunnels. Na de tweede les durfde ik langzamerhand ook weer alleen in mijn eigen auto de snelweg op. Jan heeft me in 5 lessen geholpen het vertrouwen weer terug te krijgen door samen met hem - in een voor mij veilige situatie - weer te wennen en vooral ook te ervaren dat ik ook met spanning prima kan rijden.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Den Haag - Over Rijschool Belhamel
10

Super vriendelijke rijinstructeur met veel ervaring.

Mijn eerste rijles bij een andere instructeur viel tegen, omdat ik volgens hem te veel vragen stelde. Bij Jan Hamelink was dit compleet het tegenovergestelde, hij vind het niet erg om verkeerssituaties of andere vragen vaker uit te leggen. Ik heb heel veel plezier gehad met z'n autorijlessen en kan het iedereen aanbevelen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Vlaardingen - Over Rijschool Belhamel
10

Super fijne instructeur/rijschool!

Mijn man heeft 11 jaar geleden bij Jan zijn rijbewijs gehaald en zo ben ik ook bij Jan terecht gekomen.
Een hele fijne instructeur, met veel geduld die mij stap voor stap alles geleerd heeft en nu geslaagd voor mijn rijbewijs!

Mede door zijn geduld en feedback merkte ik dat ik steeds zelfverzekerder achter het stuur stapte.
Ik ben dankbaar dat ik voor deze rijschool heb gekozen.
Dankjewel Jan, voor de leerzame en ook gezellige rijlessen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud Beijerland - Over Rijschool Belhamel
10

Fantastische instructeur!

Na meerdere rijscholen gehad te hebben waar ik niet mijn draai kon vinden, ben ik bij Jan uitgekomen. Het was echt een wereld van verschil! Ik heb helaas vele negatieve ervaringen mee gemaakt met andere rijscholen waardoor ik autorijden echt verschrikkelijk vond. Na een paar lessen met Jan begon ik het rijden echt leuk te vinden!

Jan had alle tijd voor me en zag meteen waar mijn valkuilen lagen, hierdoor heb ik in een korte tijd mijn rijbewijs alsnog weten te behalen. (waar ze bij andere rijscholen aangaven dat dit nog lang niet mogelijk was) Jan past de lessen precies op jou tempo aan waardoor je met een vertrouwd gevoel de weg op durft te gaan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Maasdam - Over Rijschool Belhamel
10

Echt een aanrader!

Na enkele keren te zijn gezakt bij een anderen rijschool ben ik bij Bel-Hamel de eerste keer geslaagd! Waar andere niet de puntjes op de I konden zetten, kon hij dat wel. Echt een aanrader!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Klaaswaal - Over Rijschool Belhamel
8

Een goede en betrouwbare rijschool.

Na 6 jaar niet meer gereden te hebben, heb ik dankzij Belhamel, de nodige ervaring en zelfverzekerdheid opgebouwd om de weg weer op te gaan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam - Over Rijschool Belhamel
10

TOP

75 jaar geworden……. Dat betekent voor mij naast een geneeskundige verklaring, ook een oogonderzoek en daarop volgend een rijtest bij het CBR om mijn rijbewijs te kunnen verlengen.
Voor deze test is een lesauto verplicht en de puntjes op de “I” moeten worden gezet als het gaat om het opheffen van ingeslepen foutjes en vooral gericht op “het zien” in het verkeer: Aandacht, waarnemen, keuzes maken e.d..

Rijschool BEL-HAMEL van Jan Hamelinck leek mij na googelen daarvoor een uitstekende keus.
EN DAT IS VANDAAG BEWEZEN !!!
Mede dankzij de aanwijzingen, opmerkingen, ingrepen en positieve instelling van Jan tijdens mijn rijlessen is a.h.w. de basis opnieuw gelegd voor mijn deelname in het verkeer in het algemeen en vooral mijn oplettendheid m.b.t. de factor “het zien”.
BEDANKT JAN !

Groet, H.
(Hoeksche Waard)
Zou je ons aanbevelen? Ja
- HOEKSCHE WAARD - Over Rijschool Belhamel
10

Vertrouwen !!

Heeft mij naar 7 jaar niet te hebben gereden ,weer het vertrouwen gegeven om mijn zelfstandigheid terug te geven ,Hele fijne instructeur met veel geduld !! Dank je Jan voor je fijne begeleiding
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Barendrecht - Over Rijschool Belhamel
10

Fantastische instructeur!

Na een lange tijd niet gelest te hebben, ben ik bij Jan terecht gekomen. Ik vond het rijles altijd verschrikkelijk en keek er altijd verschrikkelijk tegenop!

Niet met Jan! Hij neemt de tijd om je te leren kennen en ik probeert je echt te begrijpen.

Ik begon het rijden weer leuk te vinden en eigenlijk vloog de tijd altijd zo voorbij! De rijlessen waren zo gezellig dat ik mijn 'angst' vergat en 'gewoon' ging rijden. Met stappen vooruit en stappen terug, maar ook dan wist hij me weer te motiveren

Ik rijd nu zelfstandig en met een zeker gevoel overal naartoe. Iedereen die een duwtje in de rug kan gebruiken of het spannend vindt op de weg raad ik 100 % om aan om bij Jan te lessen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Krimpen aan den IJssel - Over Rijschool Belhamel
8

20 jaar geleden voor het laatst gereden.

Nu weer les gehad van Jan, viel echt niet mee, zowel voor mij als voor Jan, die heeft volgens mij met gekromde tenen naast mij gezeten.
Toch na acht lessen kreeg ik de vraag of ik zelf weer zou durven rijden.
Aan zijn rustige manier van lesgeven heb ik veel gehad.
Bedankt Jan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Puttershoek i - Over Rijschool Belhamel
10

Hele fijne en goede rijschool.

Neemt de tijd als je het niet direct goed doet en rustig. Al met al zeer tevreden!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Oud-Beijerland - Over Rijschool Belhamel
10

Top ervaring!!

Gisteren heb ik mijn rijbewijs mogen behalen, dit was zonder de rijschool van Jan niet gelukt. Ik begon in een schakelauto, wat voor mij niet weggelegd was, Jan had dit al snel door. Ook met de automaat was het voor mij best wel kijken hoe en wat. Jan had altijd geduld met mij hij is streng maar rechtvaardig en leert je alles wat je moet leren tijdens een rijles met alle begrip en geduld. Hierdoor ben ik ook gegroeid tot waar ik nu ben met rijvaardigheid. Hij heeft nooit vertrouwen opgegeven. Door de deskundigheid van deze rijschoolhouder kan ik nu veilig op pad!

De laatste weken van de rijlessen voor mijn examen heb ik best veel gedoe gehad met het CBR door een fout vanuit hun, ik had mij in deze tijd geen fijnere instructeur kunnen voorstellen dan Jan die alles eraan heeft gedaan om mijn examen zo snel mogelijk opnieuw te laten doen ( door het CBR was dit uitgesteld) hij heeft alles voor zijn leerlingen over.

Bedankt jan voor alle kennis, en leuke gesprekken, en vertrouwen.

Ik raad iedereen deze rijschool aan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Numansdorp - Over Rijschool Belhamel
10

Kwaliteit, Professionaliteit, Waarde

In 1 keer geslaagd. Een geweldige instructeur die de tijd neemt om je dingen te leren, je op je gemak laat voelen en het niet erg vindt om iets meerdere keren uit te leggen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- 's-Gravendeel - Over Rijschool Belhamel
9

Eindelijk weer achter het stuur! Wow

Waar ik al bijna niet meer in durfde te geloven is toch gelukt: ik ben weer aan het rijden! Na het behalen van mijn rijbewijs (20 jaar geleden) nauwelijks gereden en het altijd vakkundig weten te vermijden. Verschillende opfriscursusjes geprobeerd; steeds met een averechts effect. Hopeloos voelde het. Totdat ik met Jan ging rijden! Het voelde meteen goed en minder uitzichtloos dan dat ik dacht. Zelfs op momenten dat ik het even niet zag zitten (Les 2: huilend achter het stuur), wist Jan me weer vol goede moed de weg op te krijgen. Hij zette de auto gewoon even aan de kant en nam alle tijd. Het prettige aan Jan is dat hij je steeds op je gemak weet te stellen, zonder (voor)oordelen luistert naar wat je zo spannend vindt en precies die dingen héél vaak met je blijft oefenen (zoals bij mij niet te snel de rem intrappen op de snelweg etc). Met Jan in de auto is er altijd rust, maar ook tijd om te lachen (zodat je het zelf ook allemaal wat minder ‘zwaar’/wat luchtiger gaat zien). Belangrijk is om tussendoor ook vooral zelf te blijven oefenen. Dat was voor mij lastiger omdat we geen automaat voor de deur hadden staan (en ik enkel af en toe kon oefenen in de auto van een familielid). Maar nu is het eindelijk zover! Een nieuwe auto (automaat) voor de deur! Er gaat een hele nieuwe wereld voor mij open! Zelf kunnen gaan en staan waar ik wil! Het blijft voor mij nog steeds ook veel oefenen (en op momenten blijft er nog wat spanning, zoals in de spits op onbekende routes of in het donker), maar het gaat steeds beter! En wat ik echt nooit had gedacht, en me er bijna bij neer had gelegd nooit meer te gaan doen; is nu toch gelukt!! Ik rij weer!

Dit had ik veel eerder moeten doen! Voor iedereen die twijfelt hoe nu verder met het autorijden: bel Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Berkel en Rodenrijs - Over Rijschool Belhamel
9

Snelle en effectieve les

Vanwege beginnende rijangst een les genomen bij Jan.

Een aantal praktische tips gekregen en direct gaan oefenen met hetgeen ik spannend vond.

Voor mij was dit voldoende, heb het vertrouwen terug en een dag later reed ik zelf weer zonder stress op de weg.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht - Over Rijschool Belhamel
10

Sterk & zelfverzekerd de weg op!

Ik was nogal onzeker over het feit dat ik ooit zelfstandig de weg op zou moeten.
Dankzij Jan ben ik hier volledig overheen.

Jan is streng, maar rechtvaardig. Precies wat ik nodig had.
Ik heb in mijn lestijd veel van hem mogen leren & telkens voelde ik me een stukje zekerder.
Ik heb altijd open & eerlijk kunnen zijn, ook niet geheel onbelangrijk wanneer je je kwetsbaar voelt in een auto.
Tijdens de lessen focust Jan op je sterke kanten, in ieder persoon die bij hem in de auto stapt, ziet hij potentie.
Dit is iets wat iemand met (rij)angst goed doet.

Bedankt Jan!

Ik ben ontzettend dankbaar dat jij mijn rij-instructeur was & ik weet zeker dat er nog velen zijn die deze mening met mij (gaan) delen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Numansdorp - Over Rijschool Belhamel
10

Weer de weg op na jaren niet gereden te hebben

Ik was sinds 2015 in het bezit van mijn rijbewijs, maar ik ben na het behalen van mijn rijbewijs hooguit 4 keer de weg op geweest. Na een klein accident ben ik niet meer achter het stuur gekropen en naarmate de jaren volgden werd mijn angst om te rijden groter en het vertrouwen dat ik dit kon, kleiner. Vrijwel direct na het invullen van het contactformulier belde Jan mij op en hebben we kort gesproken over mijn faal- en rijangst en de wens om desondanks de weg op te gaan. Voorafgaand aan de rijles wist hij mij op mijn gemak te stellen. Gedurende 5 rijlessen, ging het rijden mij beter af. Ik kreeg aandachtspunten en tips mee, waar ik tussentijds mee aan de slag kon. Wat Jan mij met name heeft geleerd is om regelmatig te rijden, mijn plek op de weg in te nemen en me vooral niet op te laten jutten en 'last but nog least', voldoende afstand bewaren tot je voorganger. Inmiddels ben ik in het bezit van een eigen auto en heb ik meerdere ritten gemaakt. Wil je graag leren rijden en heb je last van faal- en/of rijangst, dan kan Rijschool Belhamel van harte aanbevelen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Barendrecht - Over Rijschool Belhamel
8

Na ruim 25 jaar niet gereden te hebben ben ik eindelijk weer van de rij-angst af!

Jan heeft me prima geholpen om na ruim 25 jaar niet gereden te hebben weer zonder doodsangsten uit te staan de (snel)weg op te gaan. Leerde me rustig en geduldig mijn irreële angsten te overwinnen. Dingen die ik moeilijk vond deden we gewoon net zo lang tot ik het onder de knie kreeg.

Ben nu zo ver dat ik zelf weer rijd, ook op de snelweg. Terwijl ik al die jaren ervoor steeds zei dat het voor andere weggebruikers beter was als ik niet op de weg zat.

Ik ben heel blij dat ik met hulp van Jan weer kan gaan en staan waar ik wil! Ik had deze lessen jaren eerder moeten nemen.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Capelle aan den IJssel - Over Rijschool Belhamel
8

Fijne instructeur rustige lessen

Na tien jaar praktisch niet gereden te hebben, in drie lessen weer op weg!

Jan is een rustige man die luisterde naar mijn redenen om niet te rijden. Zonder hierover een oordeel te vellen. Hij nodigt je uit om het gewoon weer eens te proberen.
Hij is nuchter in het omgaan met mijn niet reëele angst.

Zijn aanpak van -gewoon beginnen en laten we maar kijken wat je je nog herinnert van de rijlessen vroeger- vind ik heel fijn.

Wijst weloverwogen op dingen die ik ook anders zou kunnen doen tijdens het rijden.
Noemde een ingreep 'een mooi leermomentje'

Doordat ik niet continu op fouten word gewezen en echt domme dingen heel rustig als leermoment worden benoemd voel ik me veilig in de auto naast Jan.

Vanuit dit veilige gevoel durf ik dingen te proberen. Er is alle ruimte om te leren zonder dat er angst voor fouten/het gevoel dom te zijn/boze instructeur/nadelige consequenties of wat dan ook waar je bang voor kunt zijn hoeft te zijn.

We oefenden eerst vooral situaties waar ik niet bang voor was (snelweg). En toen ik me niet meer zo angstig voelde achter het stuur zijn we in de binnenstad gaan rijden.

Na drie lessen dacht ik het wel zelf te kunnen en heb ik een autootje gekocht. Vrijheid blijheid. Bedankt Jan!

PS. Jan was attent en respectvol tegenover de oudere mensen die na mij les kregen. Jan stapte bijv. uit om ze in de auto te helpen en stelde vol liefde en geduld hun stoel goed af. Dit alles met oog en begrip voor de beperkingen van zijn klanten.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Krimpen aan den IJssel - Over Rijschool Belhamel
10

Rij angst overwonnen!

Na een auto-ongeluk is de schrik er bij mij goed in gaan zitten, zodanig dat ik niet meer durfde te rijden.
Na Jan te hebben benaderd na een maand of 3, ben ik begonnen met de rij begeleiding.

Met heel veel negatieve gevoelens en angsten en paniekaanvallen kwam jk de auto in stappen. Jan stelde me gerust en hield mij in de gaten met mijn aanvallen. Zo gezegd zo gedaan stap voor stap een zelfverzekerd gevoel gekregen in de auto. En nu 3 maanden later kan ik zelfstandig rijden zonder paniek!

Super dankbaar en raadt het zeker iedereen aan die hier de behoefte aan heeft.

Bedankt Jan!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Dordrecht - Over Rijschool Belhamel
10

Eindelijk gelukt!

Na veel te lang gewacht te hebben, uiteindelijk toch Jan gebeld. Een beslissing wat ik achteraf veel eerder had moeten doen.

De twijfel en onzekerheid kwam vooral voort uit 'beren' in mijn hoofd, moeilijkheden die er niet waren. Ik dacht dat ik niet kon rijden. Na twee keer zaken durfde ik niet verder.

In werkelijkheid was mijn vorige rijopleiding daar de grootste oorzaak van. Meerdere rijinstructeurs die mij allen op een andere manier het rijden probeerden aan te leren. Met mijn twijfels werd bij de rijschool niets gedaan, ik was meer een nummer dan een leerling. Ook de onderbrekingen van afgelopen jaar hebben niet meegeholpen in mijn twijfels waardoor ik bijna een half jaar gewacht heb om Jan te bellen.

Tijdens de lessen kwamen we er vrij snel achter dat ik alleen maar moeite had met het schakelen. Ik had in mijn hoofd te weinig tijd voor zowel verkeer als bediening. Uiteindelijk van Jan het advies gekregen om te gaan rijden in de automaat. Daardoor ging ik meer om me heen kijken. En ging er letterlijk een wereld voor me open!

Ook deze keuze had ik veel eerder moeten maken. En dat schakelen lijkt leuk, maar die automaat is pas een luxe! Jan nam de tijd en heeft mij volledig op mijn gemak plaats laten nemen achter het stuur. Wat ik nu ook zonder Jan mag, want ik heb door hem mijn rijbewijs gehaald! Een hele fijne ervaring en ik ga nu vooral met vertrouwen de weg op!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Rotterdam - Over Rijschool Belhamel
10

Top!!

Na: 3 jaar autorijles, 2 rijscholen, 3x gezakt..

3 maanden geleden bij rijschool Belhamel terecht gekomen.
Na de introductieles wist Jan Hamelink precies waar mijn zoon's valkuilen lagen en waar de puntjes nog op de i gezet moesten worden.

Jan heeft mensenkennis, is geduldig en weet precies hoe hij om moet gaan met mensen met autisme.
Kortom.. erg tevreden én sinds vandaag een blije zoon mét rijbewijs!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Krimpen aan den IJssel - Over Rijschool Belhamel
10

Goede rijinstructeur

Vrij duidelijk legt goed uit prima rijinstructeur
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Krimpen aan den IJssel - Over Rijschool Belhamel
9

Ik kan eindelijk de weg op!

Na 7 jaar niet in de auto te durven stappen ben ik met Jan wel zover gekomen. Erg rustig, begripvol en praktisch. Tijdens de lessen had ik het gevoel dat alles verteld kon worden en dat daar ook naar geluisterd werd. Met paniekaanvallen en angst werd erg professioneel omgegaan. Ik durf eindelijk zelfstandig de weg op en zou niet gelukkiger kunnen zijn met deze nieuwe vrijheid!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Werkendam - Over Rijschool Belhamel
10

Rijtest faalangst overwonnen

Bij het verlengen van mijn rijbewijs vanwege het bereiken van de 85 jarige leeftijd kreeg ik bericht, van het CBR, dat ik daarvoor eerst een rijtest zou moeten doen.
Ondanks dat ik al ruim 50 jaar in bezit ben van een rijbewijs en een ruime km ervaring, zag ik zeer tegen deze test, die ik toch als een examen zag, op. Kortom extreme faalangst.
Het rijbewijs is zeker voor mensen op leeftijd erg belangrijk omdat andere vervoersmogelijkheden meer worden beperkt.
Bij Jan Hamelink heb ik buiten de opfris cursus de door mij gevreesde faalangst t.a.v. de rijtest overwonnen zodat ik 's morgens enigszins gespannen, maar wel vol vertrouwen de rijtest tegemoed zag.
Het resultaat is dat ik volgende week het 5 jaar geldende rijbewijs kan ophalen.
Jan bedankt zonder jouw lessen was dit niet gelukt.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Capelle aan den IJssel - Over Rijschool Belhamel
9

Ik ga het weer aan

Twaalf jaar geleden heb ik in een tunnel een eerste paniekaanval gehad. De jaren erna bleef het rijden op de snelweg een gevecht voor mij. De angst voor de angst had mij goed in de greep. sommige perioden ging het goed en dan ineens was het er weer.

Door de coronapandemie reed ik het afgelopen jaar minder op de snelweg en ging ik ook steeds meer opzien tegen de het rijden. Ik ging de snelweg zelfs vermijden of koos voor het openbaar vervoer. Tot het moment dat ik het zo zat was en hulp zocht bij Jan.

Door de no-nonsense benadering en rustige manier van begeleiden heb ik weer vertrouwen gekregen. Het gaat goed en als ik het gevoel krijg dat ik terugval dan neem ik gewoon weer een les bij Jan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- H.I.Ambacht - Over Rijschool Belhamel
10

Na jarenlange angst om te rijden in korte tijd weer de snelweg op!

Door de rustige aanpak en het vertrouwen dat wordt gegeven, reed ik in zeer korte tijd weer op de snelweg na dit al een paar jaar niet meer te durven. Prettige manier van lesgeven, streng waar nodig, uitermate geruststellende stem, kortom heb je problemen met auto rijden? Jan is de man om ze samen met jou op te lossen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Barendrecht - Over Rijschool Belhamel
9

Luuk zijn droom komt uit.

Onze zoon Luuk heeft een beperking. Hij kan niet lezen en schrijven en hij heeft een lager IQ. Wij kwamen bij een klant die had ook een kleinzoon met ongeveer dezelfde beperkingen en die had wel een rijbewijs gehaald.
Wij zijn op zoek gegaan naar een rijschoolhouder op internet en kwamen al snel bij Belhamel uit.
De situatie uitgelegd en Jan zei daar komen we achter als ie een rijlesje doet. Zo gezegd zo gedaan en hij schijnt aanleg te hebben :-)

Alleen het theorie wat was dat een ramp...
Zijn zus en zijn broer heeft hem veel geholpen, elke dag.
Intussen kwam Corona, dan weer niet rijden dan weer naar een poosje...
Voor de 8e keer is Luuk geslaagd voor zijn theorie.
En voor de 3e keer zijn praktijk.
Zijn droom is uitgekomen.

Ik zou tegen iedereen zeggen. Ga het gewoon proberen.
Jan straalt alle rust uit en heeft Luuk supergoed geleid.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Barendrecht - Over Rijschool Belhamel
10

Relaxed

Goeie ervaring gehad!eerste keer was spannend omdat Jan mij gelijk naar de snelweg loodste!uiteindelijk ging het steeds beter mede omdat Jan relaxed is.Tussen de 2 lessen die ik hebt gehad veel geoefend zodat het"normaal"gaat worden.

Heb je angst op de snelweg dan kan Jan je de juiste zet geven om je zelfvertrouwen terug te krijgen!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Timmers - Over Rijschool Belhamel
10

Vrijheid terug !

Nadat ik jaren geleden een keer bijna was “out” gegaan op de Brienenoordbrug had ik zonder het zelf door te hebben een angst ontwikkeld voor bruggen wat zich later ook ging uitbreiden naar angst voor tunnels.

Na al de jaren toch maar eens naar Jan gebeld om er voor eens en altijd van af te komen.

Jan is een heel vriendelijke, rustige man waarbij je je gelijk op je gemak voelt.

Jan gaat samen met je aan de slag om op een relaxte manier je probleem aan te pakken, zonder iets te forceren.

Dus mocht je twijfelen, bel Jan vandaag nog en ga aan de slag! Je zult zien dat je al heel snel weer dingen durft te doen wat je zelf wellicht niet verwacht gelijk !
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Breda - Over Rijschool Belhamel
10

Prettige opfriscursus met bruikbare tips

Na een lange tijd weinig gereden te hebben een opfrisles genomen. Gelijk weer een paar goede tips gehad om het rijden weer op te pakken. Ben ook meteen dat weekend met de auto op pad gegaan.
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Den Haag - Over Rijschool Belhamel
10

ontezettend ervaren en goeie rijschool

bel-hamel is de perfecte rijschool. ik heb genoten van mij lessen en heb het in 1x gehaald. de lessen worden heel goed ingedeeld en je wordt super goed klaargestoomd voor het examen. Al met al een geweldige rijschool en zeker het geld waard!!
Zou je ons aanbevelen? Ja
- Klaaswaal - Over Rijschool Belhamel
10