Laatste update 05 juli 2021

De Consumentenbond deed onlangs onderzoek naar rijopleidingen en publiceerde haar analyse in de Consumentengids. Het advies aan consumenten is glashelder: kies hoe dan ook voor een BOVAG-rijschool.

De Consumentenbond helpt consumenten door middel van voorlichting betere keuzes te maken. Ze doet grondig onderzoek, geeft advies en biedt diensten aan om het consumenten gemakkelijker te maken, zeker als zij door de bomen het bos niet meer zien. Zo is de onderzoekscommissie van de Consumentenbond onlangs ook gedoken in de wereld van rijopleidingen. Dit naar aanleiding van misstanden in de branche.

Vergelijking rijscholen

De Consumentenbond deed onderzoek, sprak met diverse partijen en adviseert consumenten in hun blad ‘Consumentengids’ over het kiezen van een rijopleiding. Daarbij vergelijkt de bond ook de kwaliteit van BOVAG-leden met de rijscholen die geen lid zijn. En met dat advies winden ze er geen doekjes om: de consument doet er gewoon goed aan om altijd voor een BOVAG-rijschool te kiezen.

Citaat: “Gezien de omvang van de misstanden in deze branche, is certificering van rijscholen hard nodig. Tot het zover is, zul je het nodige huiswerk moeten doen om je te verzekeren van een betrouwbare rijschool. Kies er een die is aangesloten bij de Bovag en vraag bekenden om ervaringen.” Ook in de samenvattende zes tips wordt BOVAG nog een keer genoemd: “Met een rijschool die is aangesloten bij de Bovag kies je voor eerlijke contractvoorwaarden en andere zekerheden.”

Bron: https://mijn.bovag.nl/actueel/nieuws/2021/juli/consumentenbond-adviseert-altijd-voor-een-bovag-rijschool

Lees het gehele artikel op uw gemak.