Alexander Pechtold CBR

De aanstelling van Pechtold als nieuwe directeur van het CBR kwam voor velen als een konijn uit een hoge hoed. Hieronder een weergave van de verschillende reacties.

De eerste reactie kwam, hoe kan het ook anders, van het CBR zelf. Volgens het CBR zal Pechtold “van grote toegevoegde waarde zijn om het CBR door de huidige moeilijke fase bij de medische beoordelingen heen te loodsen”. Daarna zal hij samen met alle medewerkers ‘verder bouwen aan versterking van de organisatie en de dienstverlening”.

Grote opgave

Ook politiek Den Haag heeft gereageerd op de aanstelling van Pechtold. Minister Van Nieuwenhuizen zegt over de benoeming van Pechtold
in een brief aan de Tweede Kamer: ,,Het CBR is een organisatie die zich in zwaar weer bevindt en staat voor een grote opgave om de prestatie als publieke dienstverlener zo snel mogelijk te verbeteren. De heer Pechtold zal vanuit zijn langdurige politieke ervaring goed in staat
zijn om met alle stakeholders een constructieve dialoog aan te gaan en rust te brengen in de organisatie.”

VVD-kamerlid Remco Dijkstra laat op Twitter weten, dat hij hoopt dat Pechtold snel wat kan bereiken bij het CBR. “Het is een grote opgave om ervoor te zorgen dat mensen niet te lang hoeven te wachten op hun rijbewijs.

PVV-er Roy van Aalst is kritischer: “De baantjescarrousel blijft in ieder geval goed doordraaien. We hopen dat hij de puinhopen op gaat ruimen. Pier Eringa (voormalig ProRail-directeur, red.) als nieuwe adviseur, daar had ik veel vertrouwen in. Of dit het gouden duo wordt, moet nog maar blijken.”

Bron: Rijschooolvandaag.nl