Vrijdag 14 februari 2020

Ries van 76 heeft een klacht ingediend bij het College voor de Rechten van de Mens (CRM). Samen een aantal andere 75-plussers betichten ze het exameninstituut van leeftijdsdiscriminatie, schrijft de Telegraaf.

Zo’n 86.000 ouderen hebben inmiddels een tijdelijk rijbewijs, waardoor ze niet in het buitenland mogen rijden.

Zoethoudertje

“Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en namens de ouderen een klacht ingediend bij het CRM”, zegt de 76-jarige Ries Kruidenier tegen de Telegraaf. Hij heeft het helemaal gehad met het CBR.

“De handreiking aan ons ouderen om een jaar langer door te mogen rijden met een verlopen rijbewijs is natuurlijk een zoethoudertje. Het beperkt ons enorm, want in plaats van een vakantie met de camper in Griekenland wordt het nu een rondje Nederland voor ons, omdat het rijbewijs in het buitenland niet geldig is.”

Hij zegt dat de ouderen door deze tijdelijke maatregel nu nog langer moeten wachten om het definitieve rijbewijs te krijgen, zodat het CBR de achterstand kan wegwerken. En dat klopt niet.

Leeftijdsdiscriminatie

Het CBR zou tegen Kruidenier hebben gezegd dat zijn aanvraag de komende maanden niet in behandeling werd genomen, omdat hij als 75+’er geen prioriteit meer heeft.

Dat is leeftijdsdiscriminatie vindt hij, en dus dienst hij een klacht in. Niet alleen bij het CRM, maar ook bij de Ombudsman zijn klachten binnengekomen, meldt de Telegraaf.

Bron: Rijschoolvandaag.nl