Gepubliceerd op 24-03-2022

De verwachting is dat veel mensen deze zomer na een twee jaar coronastop voor het eerst weer de grens overgaan. Automobilisten in Europa kunnen diverse ‘vreemde’ verkeersborden tegenkomen. Over het algemeen zijn de meeste borden snel te begrijpen, maar er zijn ook uitzonderingen. Hier een overzicht van opvallende borden.

Autoverhuurspecialist StressFreeCarRental.com heeft 13 verkeersborden gepubliceerd die vakantiegangers en zakenmensen tijdens hun reis zeer waarschijnlijk zullen tegenkomen.
Ondanks een algemene uniformiteit en standaardisering zijn sommige Europese verkeersborden afwijkend, afhankelijk van het land waarin ze staan. Sommige borden hebben andere kleuren en afbeeldingen en hoewel de meeste vrij duidelijk zijn, zijn er ook die om voorkennis vragen wil je begrijpen wat ermee bedoeld wordt.

Onbekende borden

Een woordvoerder van StressFreeCarRental.com zei: “De afgelopen jaren was reizen als gevolg van covid vrij onzeker, maar op dit moment ziet het er hoopvol uit. Daarom is het belangrijk dat reizigers vertrouwd raken met deze verkeersborden als ze door Europa willen reizen.”
De verhuurder heeft de meest onbekende verkeersborden onderzocht, zodat reizigers voorbereid zijn als ze deze borden in het buitenland tegenkomen. “Het is cruciaal om de verkeersregels in andere landen te begrijpen en als je achter het stuur zit, moet je voor je eigen veiligheid en die van anderen goed voorbereid zijn.”

Hier een overzicht van 13 opvallende verkeersborden in Europa:

1.    Kans op filevorming (België)

2.    Ziekenhuis (Noorwegen)

3.    Busbaan (Estland)

4.    Einde alle geboden (IJsland)

5.    Tunnel (Italië)

6.    Woonwijk (Zweden)

7.    Apotheek (Duitsland)

8.    Einde voorrangsweg (Spanje)

9.    Onbewaakte overweg (Ierland)

10.  Gelijkwaardige kruising (Griekenland)

11.  Let op, kans op mist (Tsjechische Republiek)

12.  Niet claxoneren of overmatig lawaai maken (Turkije)

13.  Inhalen door vrachtwagens niet toegestaan (Slovenië)

Bron: https://www.rijschoolpro.nl/verkeerskunde/2022/03/24/13-onbekende-europese-verkeersborden-die-iedereen-moet-kennen/