Wanneer verlamming of uitval u belet de weg op te gaan, heeft rijschool Bel-Hamel een aangepaste lesauto ter beschikking. Deze is geschikt voor wie een lichamelijke beperking heeft, maar toch het rijexamen wil halen. Maar ook voor als u (na een gedeeltelijke) uitval of andere reden een rijtest moet ondergaan.  

Mijn rijschool specialiseert zich in rijlessen/coaching voor wie het moeite kost om auto te rijden vanwege fysieke of mentale redenen. Niet verwonderlijk investeer ik hiervoor in bijscholing, maar ook in speciaal materieel. Zoals een aangepaste Hyundai Ionic Hybrid, automaat. De keuze om te investeren om de  lesauto aan te passen is dan ook logisch. Mijn visie is dat iemand met autisme, ADHD of een geestelijke/lichamelijke beperking ook moet kunnen (leren) autorijden.

Voor wie is de aangepaste lesauto?

Revalideren na een beroerte kost tijd en geduld. Graag sta ik u bij als gespecialiseerd rijinstructeur wanneer u (gedeeltelijke) uitval van uw rechter ledematen heeft. Mijn aangepaste lesauto maakt het namelijk mogelijk om met de linkervoet gas te geven.

In deze auto is het gaspedaal links gemonteerd naast het rempedaal. Het normale gaspedaal is daarbij uitgeschakeld. In deze opstelling leert u vertrouwen te krijgen om met de linkervoet  het gas- en rempedaal te bedienen.

Heeft u linkszijdig uitval of verlamming, dan zult u moeten leren om alleen met uw rechterhand te sturen. Ook deze vaardigheid is eenvoudig aan te leren. Gestructureerd leer ik u het voertuig opnieuw aan te voelen. U gaat met evenveel controle en zelfvertrouwen de weg op als een gemiddelde automobilist.

Inplannen bij rijschool? 

Komt u in aanmerking voor een rijtest? Dan is het mogelijk om via mij een rijtest met een aangepaste lesauto in te plannen. Alle informatie over de rijtest, vindt u op deze pagina.